Apie garso takelio kūrimo procesą gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų muzikos kūrėjas ir atlikėjas Leon Somov pasakoja kaip apie iššūkių kupiną procesą, nes skambesys turėjo pasakoti net kelias istorijas. Pasak jo, „Pirmiausia buvo noras, kad garsas derėtų prie pačio dvaro, jo atmosferos. Tuomet buvo svarbu pridėti ir kalėdinių akcentų, nes tai – kalėdinis festivalis, o galiausiai paliesti ir „Alisos Stebuklų šalyje“ tematiką, psichodeliją, sukurti patekimo į kitą pasaulį momentą, „prakalbinti“ skulptūras, suteikti lankytojui emociją. Manau, kad tai padaryti pavyko“.
Pakruojo dvaras

„Festivalyje skambanti muzika – vienas iš kelių festivaliui sukurtų garso takelių, tad ateityje yra planų skirtingai įgarsinti kelias dvaro erdves, o pasirodymas nuo dvaro rūmų stogo – trumpas festivaliui ruoštų, tačiau dar negrotų kūrinių pristatymas“, – pranešime spaudai priduria muzikos kūrėjas.
Pakruojo dvaras

Pats L. Somov prisipažįsta, kad sentimentai šiam dvarui taip pat padėjo sėkmingai pasiekti norimą kūrybinį rezultatą: „Pakruojo dvarą prisimenu dar iš vaikystės, kai su seneliu motociklu čia atvažiuodavome. Nors tuomet ir buvo apleistas, tačiau turėjo savo išskirtinę aurą“.
Pakruojo dvaras

Pakruojo dvare jau IV-asis didžiųjų šviesos žibintų festivalis atidaromas lapkričio 27 dieną ir lankytojus džiugins kaip didžiausias kalėdinis ir naujametinis renginys savaitgaliais iki pat sausio 16 dienos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)