„Uždegam Kalėdas“

Nuo raudono keturračio nulipęs Senelis sveikino susirinkusius jonaviečius, o eglės įžiebimo momentui į sceną pakvietė miesto šeimininką – merą Mindaugą Sinkevičių.

Garsiai sušukus stebuklingą burtažodį „Uždegam Kalėdas“, nušvito ne tik daili miesto eglė, bet ir įspūdingas eglučių miestelis. Jame šiemet – daugiau nei 70 stilizuotų eglaičių, kurias kūrė miesto ir rajono įstaigų, organizacijų, bendruomenių kolektyvai. Po muzikinio fejerverko Kalėdų laukimo pradžią jonaviečiai šventė kartu su Vidu Bareikiu ir gyvo garso grupe, vaikai važinėjosi kalėdiniu traukinuku.

Kartu su Kalėdų Seneliu ir Jonavos Žibinčiumi įžiebęs miesto eglę, rajono meras Mindaugas Sinkevičius paskelbė didžiųjų metų švenčių laukimo pradžią.

Jonavos eglės įžiebimas, Jonava, eglė

„Su šventine nuotaika ir gražiomis mintimis laukime Kalėdų, šventų Kūčių vakaro, kai, tikiu, galėsime nusiimti visas kaukes ir susėsti prie bendro stalo su savo šeimomis ir artimaisiais“, – palinkėjo M. Sinkevičius.
Aukso spalva žėrinti Jonavos eglė šiemet pirmą kartą skleidžia ne tik šviesą ir šventinę dvasią – priėjus arčiau, ji kvepia vanile ir mandarinais. Pati eglė labai primena gyvą medį, o jos kamieną supa mediniai kalėdiniai nameliai.
A. Reipos, V. Kalpoko foto

Kartu su pagrindine miesto egle šiemet pirmą kartą įžiebtas šventiškai papuoštas naujasis pėsčiųjų tiltas per Žeimių gatvę.

Jonavos tiltas pasidabino spindinčiais sietynais, kurie naująjį miesto simbolį pavertė magišku taku: jis tarsi kviečia pasivaikščioti, trumpam sustoti, sugalvoti gražiausių norų, kurie per Kalėdas būtinai išsipildys.

A. Reipos, V. Kalpoko foto

Pasigrožėti Jonavos žaliaskare ir unikaliu eglučių miestelio bus galima dar ilgai, o savaitgaliais šalia miesto eglės jonaviečių ir miesto svečių lauks nuotaikingos šventinės pramogos.

Kasmet – įspūdingas įžiebimas ir eglučių miestelis

Pernai metų metų žiemos šventes jonaviečiai taip pat pasitiko su šūkiu „Uždegam Kalėdas!“. Tąkart pagrindinę miesto eglę įžiebė rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė, jai padėjo auksinis menininko Andriaus Šukučio skulptūros personažas Žibinčius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)