Kauno eglė nukelia į stebuklingą rojaus sodą

Jau 13 metų pagrindinę Kauno eglę puošianti menininkė Jolanta Šmidtienė šiemet įkvėpimo sėmėsi galvodama apie Kalėdų šventės esmę – Kristaus gimimą ir pažadėtąjį sodą. Todėl šiemet Kauno Rotušės aikštė nukels į paslaptingą, spalvingą ir šiluma dvelkiantį rojų.

22 metrų aukščio eglė puošiasi tūkstančiais žalių ir baltų lempučių, lazeriu išpjaustytais spalvingais drugiais, smilgomis – dekoracijos leidžia pasijusti lyg magiškos rojaus pievos svečiu.

Vasariškos šilumos akcentai eglės įvaizdyje pasirinkti neatsitiktinai. Kaip sako Kalėdų eglės kūrėja, papuošimai asocijuojasi su šiluma, „nes žmonės yra sušalę ne tik dėl oro, bet ir dėl antrus metus besitęsiančios situacijos“.

Šiemet Kauno eglės puošimui skirta apie 160 tūkst. eurų.

„Šį kartą Kalėdų eglė bei Rotušės aikštė primins stebuklingą rojaus sodą. Idėja gimė netikėtai, galvojant apie šventės esmę – Kristaus gimimą, kuris pirmiausia asocijuojasi su pažadėtuoju sodu. Jis dažnai įsivaizduojamas kaip paslaptinga, spalvinga ir šilta oazė.

Norėjosi žmonėms priminti, kad iš tiesų rojus yra akimirka žemėje, kuomet galime atsikvėpti, pajusti ramybę – lyg gulint pievoje vasarą ir stebint pro mus praskrendančius drugelius. Kurdama galvojau, koks rojus įkristi į smilgų pievą. Tai ir kilo idėja, o kodėl tas medis negali būti lietuviško rojaus sodas, rojaus pieva“, – pasakojo eglutės kūrėja.

Pernai eglės įkvėpimu tapo morengai

„Saldžios saldžios Kalėdos Kaune“ – tokiu šūkiu Kaunas pasitinka šventinį laikotarpį, Rotušės aikštėje įžiebdamas cukrinę, morengus primenančiomis dekoracijomis pasipuošusią eglę.
Kasmet kauniečius ir miesto svečius unikaliais eglutės įvaizdžiais stebinanti menininkė Jolanta Šmidtienė šventinės nuotaikos kūrimo ėmėsi ir pernai, Rotušės aikštėje sukurdama švelniomis kalėdinės pasakos spalvomis dvelkiančią nuotaiką.

Kaip anksčiau atskleidė J. Šmidtienė, įkvėpimas pernai metų Kalėdų simboliui ją aplankė netikėtai. Namuose, smaližiaudama morengais, ji atkreipė dėmesį į dailią deserto tekstūrą. Menininkė tiki, kad saldumynai yra neatskiriama švenčių dalis, ypač šių dienų kontekste, kai žmonės namuose praleidžia itin daug laiko.

„Norėjosi sukurti tokią, kuri būtų saldi, lengva ir kvepianti namais. Bandėme išgauti skirtingas tekstūras ir galiausiai atradome vieną, kuri ypač primena morengą ar plaktą grietinėlę. Dabar iš to ir gimsta Kauno Kalėdų eglė“, – pasakojo menininkė.

Pasak savivaldybės atstovų, Rotušės aikštės papuošimas kainavo apie 59 tūkst. eurų, eglutė – 78 tūkst. eurų. Kalėdinė nuotaika tvyro ir šventiškai išpuoštoje Laisvės alėjoje – joje esančios puošmenos kainavo 75 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)