Karantino metu Vilnius ir Kaunas nusprendė atsisakyti eglučių įžiebimo renginio, į kurį kviestų žmones, tačiau Palanga nusprendė būti atviresnė. Renginio organizatoriai skatina žmones gerai apgalvoti, ar ne patogiau bus stebėti renginį namuose. Tiems, kurie nori eiti prie eglutės, primena nepamiršti vis dar galiojančių ribojimų, tad ir renginys organizuotas taip, kad stebėti jį galima ir nesiburiuojant arti vieniems kitų.

Anot organizatorių, šventės metu daug dėmesio skirta tam, kad Palanga mini šimtą metų, kaip ji buvo grąžinta Lietuvai.

„Bus didžiulis laikrodis ir suksime kas 25 metus tuos keturis periodus, bus didžiulis ekranas ir atvykę į eglės įžiebimą žmonės matys visą tą veiksmą ekrane. Stebėti renginį žmonės galės tiek stovėdami lauke, tiek prie kompiuterių ekranų namuose. Ta trumpa kelionė per šimtmetį bus su dainomis.Renginys vyks apie 30 minučių. Jo metu dalyvaus Palangos atlikėjai – Paulina Skrabytė, Kristupas Kerulis, Palangos kamerinis choras. Svečiuosis Violeta ir Vilius Tarasovai, kurie tą kulminacinį momentą sudainuos dainą „Kalėdos jau čia“. Deja, vis dar varžo ribojimai, tad negalime pilnai išpildyto to, ką norėtumėm, tad akcentuojame šviesą, muziką ir instaliacijas ant Kurhauzo. Renginį papuoš ir „Vetrungės“ šokėjos“,– dalijasi Palangos kultūros ir jaunimo centras vadovė Vida Petrauskienė.

Renginį vainikuos ne tik eglutės įžiebimas, bet ir fejerverkai, kurie nušvies padangę virš Kurhauzo, o visą gruodžio mėnesį, Palangos kurhauze skambės koncertai, žiūrovus stebins įdomūs spektakliai, kino filmai, o šeimos kartu leis laiką kalėdiniuose edukaciniuose užsiėmimuose.

Be šventinės eglės neliks ir Šventoji. Antrus metus žaliaskarė papuoš sutvarkytą pagrindinę aikštę, o čia pat pastatytame paviljone vietos gyventojai ir svečiai galės net keturis sekmadienio vidurdienius dekoruoti advento vainiką, piešti ant imbierinių sausainių, gaminti meniškus atvirukus ir lieti medumi kvepiančias žvakes.

Palangos kultūros ir jaunimo centras vadovė sako, kad su šviesa pasitinkamas susikaupimo metas ir kviečia prie šventės prisidėti šviesiomis mintimis.

Praėjusiais metais net ir paskelbus griežtus ribojimus, žmonės neatsispyrė pagundai stebėti tiesiogiai jos įžiebimo ceremonijos. Atėjusieji sakė, kad nori išlaikyti šeimos tradicijas, kurias puoselėja jau ilgus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)