Kopenhaga yra labai klasikinė, kalbant apie Kalėdas ir tradicijas. Būtent taip čia atrodo ir kalėdinis miestelis: daug jaukaus apšvietimo, tradiciniai prekybininkų nameliai, elnių ir eglučių dekoracijos. Kopenhagoje tikrosios Kalėdos neįsivaizduojamos be apsilankymo tokiuose šventiniuose miesteliuose ir be Frederiksberg Gardens čiuožyklos. Danams šokti į pačiūžas ir mėgautis ledu – tiek įprasta, kiek mums rogutėmis leistis nuo kalniukų.

Gruodžio mėnesį mieste pamatysite daug danų, dviračiais tempiančių Kalėdų eglutes, šviesiai pasipuošusias baidares, plaukiojančias kanalais, ir būrius žmonių, laukiančių eilėje prie specializuotų parduotuvių, kad parsineštų namo skaniausių kalėdinių skanėstų. Vaizdas užburia ir įkvepia kalėdinei nuotaikai.

Tivolis yra visų Kalėdų Kopenhagoje epicentras. Atrodo, čia kad mirksi milijonas šviesų, garuoja karšto vyno ir šokolado katilai ir vilioja užsukti jaukiausias kalėdinis turgus. Sakoma, kad jei gruodį esate Kopenhagoje, būtina aplankyti Tivolį. Žinoma, visi atrakcionai sukasi tik atostogų sezoną, tačiau pasivaikščioti ten, kur jautiesi esąs tarsi Alisos stebuklų šalyje pasakoje, –tikraiverta.

Neįprasti miesto vaizdai ir apsnigtos gatvės – taip pat Kopenhagai suteikia magiškos šventinės nuotaikos. Keistų spalvų namai ir senos akmenimis grįstos gatvės atrodo dar unikaliau ir magiškiau, kai pasipuošia sniego kailiniais. Pasivaikščiojimas po daugybę senų Kopenhagos gatvių vien dėl to tikrai sukels Kalėdų jausmą.

Žiema Kopenhagoje, kaip ir kitose Europos sostinėse, gana tamsi ir niūri dėl vėlyvų saulėtekių ir ankstyvų saulėlydžių. Visgi kalėdiniu laikotarpiu milijonai auksu spindinčių šviesų nepaprastai jaukiai nušviečia miestą. Klasikiniai girliandos šviestuvai sukuria šviesos „dangaus skliautą“ virš siaurų gatvelių.

Nuotraukų galerijoje pasižvagykite, kaip Kopenhaga jau pasipuošė šventiniams laikotarpiui. Nuotraukomis dalinasi „Delfi“ skaitytojas Mintautas.

Jei ir jūs norite pasidalinti kalėdiškai pasipuošusiu savo miestu, gatve, namais, o gal viešite svetur ir ten matote įspūdingus šventinius vaizdus, pasidalinkite jais su „Delfi“, siųskite mums el. paštu: kaledos@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)