Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė sako, eglutės įžiebimo metu, kuris bus tik televiziniu formatu, sveikinimai sklis iš dviejų vietų. Prie eglutės susirinkti norintieji nusivils, jei tikėsis koncertą išvysti gyvai.

„Pastarieji keleri metai privertė ieškoti nestandartinių sprendimų, kad išlaikytume šventinę nuotaiką, bet tuo pačiu ir apsaugotume žmones. Taigi šiemet eglutės įžiebimo renginys keliasi išskirtinai į televizijos ekranus”, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno savivaldybės vadovas vylėsi, kad sausakimšą Rotušės aikštę su didžiule žmonių minia tikrai pamatysime ateityje, tačiau dabar būtina paisyti šiandieninių realijų ir laikytis būtinų atsargumo priemonių.

Baigiama puošti Kauno eglė

Rotušės aikštėje vyks tik dalis transliacijos filmavimo, o jį pamatyti gyvai kviesime tuos, kuriems iki šiol nėra tekę čia sudalyvauti – negalios paliestus ir globėjų šeimose augančius vaikus. Į uždarą renginio teritoriją jie pateks su specialiais kvietimais.

Tikiu, kad kauniečiai išliks supratingi ir geranoriškai pasiliks namuose bei stebės šventę per TV ekranus. Taip sukursime išskirtinę dovaną vaikams, leisdami saugiai ir jaukiai iš arčiau pasimėgauti muzikos atlikėjų pasirodymais“, – savivaldybės pranešime cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Baigiama puošti Kauno eglė

Skaičiuojama, kad į saugomą renginio erdvę susirinks per šimtą vaikų su lydinčiais pedagogais, tėvais bei globėjais. Panašu, kad patekimą į Rotušės aikštę planuojama riboti taip, kaip tai buvo daroma paskutinę 2020 metų dieną. Keliai tąkart užtverti laikinomis tvoromis, budėjo privačių saugos tarnybų darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Kalėdų eglės įžiebimo renginį lapkričio 27-osios vakarą nuo 17 val. 30 min. tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pagrindinę Kauno eglę, kurios puošimui miestas skyrė 160 tūkst. eurų, šiais metais vėl dekoruoja menininkė Jolanta Šmidtienė su savo komanda. Apie 22 metrų aukščio žaliaskarė suformuota iš natūralių šakų, kurios tvirtintos prie daugelį metų naudojamo metalinio stovo.

„Šį kartą Kalėdų eglė bei Rotušės aikštė primins stebuklingą rojaus sodą. Idėja gimė netikėtai, galvojant apie šventės esmę – Kristaus gimimą, kuris pirmiausia asocijuojasi su pažadėtuoju sodu. Jis dažnai įsivaizduojamas kaip paslaptinga, spalvinga ir šilta oazė. Norėjosi žmonėms priminti, kad iš tiesų rojus yra akimirka žemėje, kuomet galime atsikvėpti, pajusti ramybę – lyg gulint pievoje vasarą ir stebint pro mus praskrendančius drugelius. Kurdama galvojau, koks rojus įkristi į smilgų pievą. Tai ir kito idėja, o kodėl tas medis negali būti lietuviško rojaus sodas, rojaus pieva“, – pasakojo eglutės kūrėja.

J. Šmidtienė sako, kad vasariški eglės papuošimai asocijuojasi su šiluma, nes žmonės yra sušalę ne tik dėl oro, bet ir dėl antrus metus besitęsiančios situacijos.

Žalia spalva simbolizuoja gyvybę, o jos kompozicija sujungta su visos aikštės puošyba. Anot menininkės, apsilankiusieji parsineš nuostabias nuotraukas, tačiau eglutės vidus jau nebus lankomas, kaip tai būdavo anksčiau.

Šiais metais Kauno Rotušės aikštėje veiks Kalėdų miestelis – šalia eglės rikiuojasi 10 geokupolo formos namelių. Planuojama, kad viename jų bus organizuojami edukaciniai užsiėmimai vaikams, o kituose – prekiaujama šiltais gėrimais bei užkandžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)