Prie visada puošnaus Stiklo kvartalo prisijungia Savičiaus gatvė – sesė, esanti kitoje Rotušės aikštės pusėje ir Dominikonų g. – Vilniaus gailestingumo ir dvasinės piligrimystės arterija.

Kaip rašoma Stiklo kvartalo pranešime žiniasklaidai, eglučių tradicija gyvuoja jau ketverius metus ir taip džiugina kvartalo svečius, gyventojus bei čia įsikūrusius verslus. Seniausio Vilniaus šeimos valdomo miško gėrybių restorano „Lokys“ bendrasavininkė Rita Keršulytė sako, kad su Švento Martyno diena į kvartalą ateina ypatinga, šventinė nuotaika, šeimos atvažiuoja su vaikais pasivaikščioti, kaimynai bando vienas už kitą gražiau įsirengti kiemelius, išpuošti langus, vitrinas, restoranai ruošia naujus patiekalus, dovanų rinkinius.

Dar viena Stiklo kvartalo naujiena – maisto maršrutas, kurio metu bus galima ne tik gardžiai pavalgyti skirtinguose restoranuose, bet ir pasiklausyti neįtikėtinos, paslaptingos 600 metų skaičiuojančio žydiško auksakalių kvartalo istorijos.

Stiklo kvartalas yra įsikūręs greta Vilniaus Rotušės – Stiklių, M. Antokolskio, Gaono, Žydų bei Dominikonų gatvių ir jas ribojančių Vokiečių, Didžiosios bei Švarco gatvių teritorijoje. Šio kvartalo kūrybingos bendruomenės bendras tikslas – rengti kultūrinius maršrutus, pasakoti paslėptas Vilniaus senamiesčio istorijas, kurti tradicijas, gerinti kvartalo infrastruktūrą bei kviesti miesto gyventojus ir svečius čia kultūringai praleisti laisvalaikį.

Bendruomenės perka eglutes iš Lietuvos augintojų ir kiekvienais metais šventėms pasibaigus susodina jas atgal į dirvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)