Siekiant suvaldyti galimą COVID-19 viruso plitimą, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad 2020 m. gruodžio 31 d. - sausio 1 d., pasitelkus policijos rėmėjus, šaulių sąjungos ir kitų tarnybų atstovus, bus stiprinamas patruliavimas viešose Klaipėdos apskrities vietose – parkuose, paplūdimiuose, aikštėse, prekybos centruose ir kt.

Taip pat nutarta riboti asmenų patekimą į Klaipėdos miesto Atgimimo ir Teatro aikštes, bei, siekiant sumažinti žmonių srautus ir galimą viruso plitimą, ženklais uždaryti įvažiavimą į automobilių aikštelę prie Klaipėdos Molo.

Patruliuojantys pareigūnai ne tik užtikrins viešąją tvarką Klaipėdos miesto bei Klaipėdos apskrities viešose erdvėse, bet ir tikrins, kaip laikomasi karantino reikalavimų, ar asmenys nesiburiuoja viešose vietose, prekybos centruose, ar tinkamai dėvimos veido apsaugos priemonės.

Primenama, kad nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val. pareigūnai taip pat budės ir postuose, bei tikrins asmenų būtinybę migruoti tarp savivaldybių.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas antradienį savo Feisbuko paskyroje pranešė, kad Naujuosius metus klaipėdiečiai sutiks su išjungta miesto egle ir kitomis dekoracijomis

„Siekiant išvengti būriavimosi apsispręsta išjugti miesto šventinius papuošimus - kalėdinę eglę, instaliaciją „Šiaurinė žvaigždė“ bei kitus aikštės papuošimus. Gruodžio 31-osios vakarą šventiniai papuošimai nešvies ir Atgimimo aikštėje. Teatro bei Atgimimo aikštėse liks tik kasdienis apšvietimas.

Teatro aikštėje, sutinkant Naujuosius metus, nebus ir pagrindinio šventinio fejerverko. Užtikrinant maksimalų saugumą, Naujųjų metų išvakarėse bus visiškai apribotas patekimas į Teatro aikštę tiek piestiesiems, tiek automobiliams. Teatro aikštė bus uždaryta nuo gruodžio 31 dienos 17 val. iki sausio 1 dienos 8 val.

Turėjome priimti šį sprendimą, tačiau visa tai – tik tam, kad išvengtume dar didesnių problemų dėl COVID-19 plitimo netolimoje ateityje. Sutikime Naujuosius namie ir kartu pasistenkime, kad kuo greičiau visi galėtume grįžti į įprastinį gyvenimo ritmą. Ar jau visi drauge pasuksime link ribojimų ir draudimų švelninimo ir mažinimo, ar vis dar tūkstančiais skaičiuosime kasdien naujus COVD-19 infekcijos atvejus, kasdien dešimtimis skaičiuosime skaudžias netektis...
Kviečiu solidarizuotis ir visus verslininkus, kurie šventinę naktį numato lauko prekybą kava ar užkandžiais – prašome susilaikyti nuo šių planų arba užtikrinti, kad žmonės prie laikinų prekybos vietų nesibūriuotų”, - rašė miesto meras.

Sutinkant Naujuosius Teatro aikštės prieigose numatomi ir eismo ribojimai. Viešosiose erdvėse budės sustiprintos pajėgos, bus užtikrinama viešoji tvarka, kontroliuojama, ar viešose vietose nevartojami alkoholiniai gėrimai, nėra neblaivių asmenų, ar žmonės laikosi ribojimų dėl buvimo viešose erdvėse. Pareigūnai Naujųjų metų naktį patruliuos iki 02 val. nakties.

„Dėmesys bus skiriamas ir pajūriui. Taip pat sustiprinamas dėmesys eismo saugumui, numatomas vairuotojų blaivumo tikrinimas. Sustiprintos ir Naujametinę naktį reaguosiančių į įvykius policijos pareigūnų pajėgos, kad būtų tinkamai ir operatyviai užtikrinta reikalinga pagalba.

Kaip jau įprasta, bus vykdoma įvažiuojančių ir išvažiuojančių iš Klaipėdos miesto asmenų kontrolė, kuri bus suintensyvinta gruodžio 31 d. iki 01 val. nakties, o sausio 1-3 dienomis iki 21 val. Šiuo laiku pareigūnai budės visuose 7 Klaipėdos miesto postuose, kitu laiku bus tikrinama pasirinktinai.

Naujųjų metų išvakarėse viešasis transportas darbą baigs anksčiau, o Naujųjų rytą pradės vėliau, sumažinamas ir reisų skaičius”, - rašė V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)