Aptvertos sostinės eglės, aplink jas ribojamas eismas, draudžiamas parkavimas

„Esame numatę sugriežtintą eismo ribojimą centrinės miesto dalies prieigose nuo gruodžio 31 d. 22 val. iki sausio 1 d. 04 val. ryto. Eismas bus ribojamas keturiose gatvėse. Šiose gatvėse nevažiuos ir viešasis transportas. Taip pat bus draudžiama parkuotis Katedros ir Rotušės aikščių prieigose. Apie tai perspės kelių eismo ženklai, STOP juostos, draudžiančios automobiliams stovėti. Fejerverkų tąnakt taip pat nebus“, - vardija apribojimus Vilniaus mieste jo vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Pasak savivaldybės atstovės, šiuo metu svarstomas ir dar nėra priimtas galutinis sprendimas dėl eglučių apšvietimo aikštėse išjungimo: „Galutinio sprendimo dar nesame priėmę, bet, panašu, kad netrukus priimsime, nes būtent Naujųjų metų naktį čia visuomet būdavo daug žmonių, susirenkančių švęsti“.

E. Tamošiūnaitė sako, tam, kad Naujųjų metų naktį į miesto centrą žmonės neplūstų pėsčiomis ir nesibūriuotų, bus sustiprintos pajėgos: „Tiek policijos, tiek mūsų viešosios tvarkos pareigūnų pagalba yra labai svarbi. Bendradarbiaujame ir su Lietuvos Šaulių sąjungos savanoriais tam, kad įspėtume ir sudrausmintume gyventojus. Tikimės gyventojų sąmoningumo, nes šiandieninė situacija paliečia kiekvieną iš mūsų - apsisaugoti reikia ne tik patiems, bet ir pasirūpinti savo artimaisiais. Likę namuose užtikrinsime saugią aplinką visiems“, - teigė E. Tamošiūnaitė.

Pastebėjus susibūrimus prie pagrindinės Kauno eglės, ši bus nedelsiant užgesinta

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė sakė, kad Kaunas jau prieš kelias savaites priėmė sprendimą, kad ne tik Naujųjų sutiktuvės šiemet Kaune bus kitokios: „Skirtingai nei įprastai, didžiules žmonių minias pritraukdavusio naujametinio vakarėlio Rotušės aikštėje nebus. Tegul tai bus simbolinis solidarumo ženklas su tais žmonėmis, šeimomis, kurios dėl pandemijos išgyveno artimųjų netektį ar kaip tik dabar kovoja su šia sunkia liga“.

Kaunas ribos žmonių patekimą į Rotušės aikštę ir atsisakys čia būdavusių tradicinių fejerverkų, tačiau, skatinant žmones likti namuose ir vengti lankymosi viešosiose erdvėse, miestas ketina prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo šiandieninėmis sąlygomis ir pasirūpinti fejerverkais iš anksto neskelbiamose vietose arčiau gyvenamųjų mikrorajonų (tokių lokacijų gali būti iki dešimties).

Pasak A. Augonės, siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val.

„Čia nuo pat eglės įžiebimo visą parą dirba privačios apsaugos bendrovės darbuotojai, taip pat intensyvesniu metu prisijungia savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Visos šios pajėgos – pagalba Kauno policijai užtikrinant viešąją tvarką mieste. Be to, ne vien Naujųjų išvakarėse, bet ir kitu metu situacija Rotušės aikštėje nuolat stebima vaizdo kamerų pagalba, todėl pastebėjus tankesnį žmonių susibūrimą, Kalėdų eglės apšvietimas ir kitos šventinės dekoracijos gali būti nedelsiant užgesintos. Kol kas tokių veiksmų imtis neprireikė“, - sako Kauno miesto savivaldybės atstovė, neatmetanti galimybės skirti pajėgas tvarkai užtikrinti ir kitose kauniečių pamėgtose bei Naujųjų naktį ypač lankomose vietose, iš kur atsiveria vaizdinga miesto panorama.

„Tikime, kad kauniečiai išliks atsakingi ir artėjančius 2021-uosius saugiai ir jaukiai sutiks savo namuose“, - viliasi A. Augonė.

Pagrindinę miesto eglę ketinama nupuošti netrukus po Trijų karalių šventės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)