2013 m. Panevėžys

Apie pagrindinėje miesto Laisvės aikštėje įžiebtą kreivą eglę panevėžiečiai prisimins ilgai. Iš tokias dideles emocijų audras sukėlusios eglutės buvo taip tyčiojamasi, kad ji net buvo perpuošta. Tai buvo pats tikriausias kalėdinės eglutės papuošimo nesėkmės pavyzdys.

Panevėžio miesto Kalėdų eglutė

2015 m. Šiauliai
Prisikėlimo aikštėje koncertuojant vaikų kolektyvams, šiauliečiai nekantriai laukė savo miesto eglutės įžiebimo. Kalėdų seneliui pasakius burtažodį, susirinkę miestiečiai nuščiuvo - eglė buvo kreiva, ant jos ir vėl sušvito vertikalios melsvų lempučių girliandos ir žvaigždė. Internautai negailėjo kritikos ir piktinosi, kad eglutė Šiauliuose kasmet atrodo taip pat ir kad miestas negali lygintis net su mažesniais miestais, kurie sugeba pasipuošti kur kas įspūdingiau.
Šiauliuose įžiebta eglė

2016 m. Alytus
Pasirodžius Alytaus miesto Kalėdų eglutei, apkabinėtai į olimpinius žiedus panašiais skrituliais, internetas tiesiog ūžė nuo vertinimų ir sveikinimų tapus baisiausia eglute Lietuvoje. Sportine tematika papuošta eglutė tais metais tapo labiausiai apkalbamu kalėdiniu medžiu Lietuvoje.
Kalėdinė Alytaus eglė

2017 m. Kaunas
Kauno Kalėdų eglę teko gerokai patobulinti, kai ši sulaukė ne pačių geriausių miestiečių įvertinimų. Nors buvo stojusių ją puošusiųjų pusėn, visgi daugiau buvo tų, kurie atvirai neslėpė nusivylimo. Po kritikos eglutė buvo nuimta nuo pjedestalo, prie jos galima prieiti, patogiai nusifotografuoti. Aikštė ir joje buvę namukai buvo apšviesti papildomai.

Kauno Kalėdų eglutės įžiebimas

2017 m. Pakruojis
Trys pasodintos nedidelės eglutės, šalia kurių stovi didelis stulpas, apkaišiotas eglių šakomis. Visą šią kompoziciją, aptvertą tvora, gobia mėlynų lempučių skraistė. Ši Pakruojo rajone esančio Žeimelio miestelio eglutės kompozicija sukėlė tikrą apkalbų audrą. Kai kurie internautai, nuotraukose išvydę eglutę, piktinosi ne tik dėl pačios idėjos, žaisliukų nebuvimo, bet ir rado panašumų su Vilniaus eglute. Pasak jų, lempučių skraistė, gaubianti ne tik pačią eglę, bet ir jos aplinką, buvo nukopijuota.
Pakruojo eglė 2017 m.

2018 m. Anykščiai
Tais metais dėl savo miesto eglės buvo gėda Anykščių gyventojams. Graudi, neįdomi, nuobodi, skurdi, primenanti sovietmetį - taip eglę apibūdino ją išvydę žmonės. Internete buvo viešai diskutuojama, kad ši Kalėdų eglutė buvo pats prasčiausias visų laikų variantas.
Anykščių eglė

2018 m. Raseiniai
Tais metais į Raseinius atkeliavo Kėdainių eglutės kopija. Vos pasirodžius eglutei, Feisbuke pradėjo sklisti įrašai apie pastebėtą didelį panašumą tarp pernykštės Kėdainių miesto eglės ir tų metų eglės Raseiniuose. Internete kilo nesibaigiančios diskusijos apie idėjų trūkumą ir plagiatą. Tuo tarpu abi šių dviejų miestų egles puošusios įmonės vadovė sakė, kad tokia praktika, kai tokios pačios eglių dekoracijos keliauja iš vieno miesto į kitą, yra įprasta ir nėra ko piktintis: „Dekoracijos – tai menininko kūrinys, kuris gali gyventi eilę metų. Tos varžytuvės išbalansuoja žmones iš jų šventinio laikotarpio ir tai yra labai blogai“.
Raseinių eglė

2018 m. Alytus
Skandalu tąkart virto alytiškių eglutė. Viešoje erdvėje pasipylė komentarai, kad Alytaus eglutė - identiška 2016-ųjų Plungės eglės kopija. Ant Alytaus eglutės Plungės eglutės angelai – taip išvydę dvi šių miestų eglutes tuo metu nenuilstamai kalbėjo jau ne tik alytiškiai. Eglę puošusi menininkė jautėsi kalta, kad neįspėjo Alytaus savivaldybės atstovų, kad dalis jos sukurtų angelo sparnų buvo jau panaudota kito miesto eglutei bei teisinosi, kad ant Plungės eglės sparnų buvo mažiau ir kad kompoziciškai Alytaus eglė yra visai kitokia.
Alytaus eglė 2018

2019 m. Šilalė
Raudonomis švieselėmis apvedžioti skaičiai 2020 ir žvaigždė karkaso viršūnėje vyresnio amžiaus šilališkiams priminė Kremliaus išpopuliarintą stilių. Vietiniams gyventojams atrodė, kad taip netgi šaipomasi iš patriotų miestu vadinamos Šilalės. Jie taip pat pastebėjo, kad ši eglutė buvo kaip du vandens lašai panaši į pernykštę eglę. Tokį patį iš eglės šakų suformuotą 12 metų aukščio medį dizaineriai buvo padabinę gėlių motyvų girliandomis. Šių metų Kalėdų medis buvo gerokai blankesnis ir turėjo vienintelį simbolį – artėjančių metų skaičių. Tokie patys balti ir geltoni apvalūs žaisliukai ir net tokia balta tvorelė sudarė įspūdį, kad Kalėdų simbolio kūrėjai šiemet pritrūko ne tik idėjų, bet ir medžiagų.
Šilalės eglė

2020 m. Mažeikiai
Šiais metais ne vieną Mažeikių gyventoją pribloškė šio miesto eglė, papuošta kaminais. Naftininkams ir naftos pramonei pagerbti skirta eglutė buvo gausiai aptarinėjama internete ir pačiame mieste. Kol mažeikiškiai stebėjosi idėja, o kai kurie iš jų atvirai neslėpė nusivylimo šių metų eglute, savivaldybės atstovai džiaugėsi, kad buvo pilnai išpildyta jų eglutės idėja: „Mažeikiai pramonės centras: šiuolaikinė ir naujoji pramonės raida“.
Mažeikių eglė, feisbuko grupės "Mažeikių Kronikos TV" nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)