Šeštadienį Druskininkuose nėra sniego, o iš dangaus krinta tai lietus, tai šlapdriba – tokiu oru ir be jokių ribojimų nedaug kas veržiasi iš namų. Pramogų aikštėje, prie Kalėdų eglės, prakartėlės su gyvomis avimis ir Kalėdinių eglučių parke antrosios Kalėdų dienos popietę vaikštinėjo vos viena kita šeima.

Antrą dieną iš eilės prie kurorto eglutės patruliuojantys Lietuvos šaulių sąjungos G. Matulionio 103 kuopos vadas Ramūnas Šerpatauskas ir šaulė Rūta Maižiešiūtė pasakojo, kad daugiausia žmonių ten buvo penktadienio vakarą.

„Per vieną budėjimo pamainą teko įspėti 10 žmonių, daugiausiai – dėl kaukių dėvėjimo tvarkos pažeidimų. Kai kurie jas dėvėjo neteisingai, o keli išvis nebuvo užsidėję. Visi reagavo labai geranoriškai, pakako įspėjimų“, – pasakojo R. Šerpatauskas.

Jo teigimu, dauguma apsilankiusiųjų prie eglutės yra Druskininkų gyventojai, bet pasitaikė ir nekilnojamojo turto bei leidimus gyventi Lietuvoje turinčių baltarusių ir rusų.

„Šiandien, antrąją Kalėdų diena, mes tikrai džiaugiamės piliečių sąmoningumu. Mes mieste žmonių mažai. Šaulių sąjunga jums linki gražių likusių švenčių, laimingų Naujųjų metų ir toliau saugiai likti namuose“, – sakė R. Maižiešiūtė.

Į Druskininkų kurortą vedančiuose keliuose iš Varėnos ir Lazdijų pusės nuo trečiadienio budi policijos pareigūnai. Kūčių dieną prie jų postų dar susidarė automobilių eilės, o antrąją Kalėdų dieną jų nebeliko – tik retkarčiais pravažiuodavo pavieniai automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)