Budi policija

„Ko jūs važiuojate į tą Palangą? Žmonės drausmingai laikosi karantino. Kelias tuščias, beveik niekas neatvažiuoja“, - paaiškino ties pietiniu įvažiavimo keliu į kurortą netoli Nemirsetos budintis policijos pareigūnas.

Šiaurinėje miesto dalyje budinčio ekipažo pareigūnai sakė, kad neįleido trijų iš Kretingos rajonui priklausančio Darbėnų miestelio važiuojančių automobilių. „Jie aiškino, kad važiuoja į parduotuvę. Bet juk parduotuvių yra ir pačiuose Darbėnuose.

O jei nori į didesnį prekybos centrą, tegu važiuoja į Kretingą“, - pasakojo pareigūnas.

Policija ragina susilaikyti žmones nuo nebūtinų kelionių į kitas savivaldybes, o jeigu jau vykstama, turėti priežastį patvirtinantį dokumentą. Daugelis drausmingai klauso nurodymų ir be svarios priežasties niekur nevažiuoja. Keliu Klaipėda-Liepoja važiuoja tik krovininiai ir komercinės paskirties automobiliai.

Tuščios gatvės

Nebūtinų kelionių ribojimas išties davė rezultatų. Palanga ištuštėjusi. Viešose vietose ir centrinėje J. Basanavičiaus gatvėje vaikštinėja vos vienas kitas praeivis. Dažniausiai – poros, arba šeimos su vaikais.

Tiesa, dirba kelios prekybos vietos, kuriose galima įsigyti karštų gėrimų, užkandžių. Poilsiautojai tuo naudojasi. Greičiausiai, dar ir dėl to, kad geriant kavą ar arbatą galima nedėvėti kaukės.

Vienas verslininkas vietoje rūkė žuvį. „Pirkėjų beveik visai nėra. Ar apsimokės čia stovėti? Nežinau, dienos pabaigoje matysime“, - gūžtelėjo pečiais ponas.

Pajūriu vaikštinėja vos vienas kitas žmogus, ant jūros tilto sėdi vienas žvejys, o vaikštinėtojai ilgiau nežsibūna dėl žvarboko vakarų vėjo.

Spūstys prekybos centruose

Tačiau kitokia situacija ties prekybos centru, kuriame įsikūrusi Palangos autobusų stotis. Automobilių stovėjimo aikštelėje vietą galima surasti tik ilgokai pavažinėjus, o parduotuvės viduje žmonių tikrai daugiau nei įprastą poilsio dieną žiemą.

Tam tikromis valandomis prekybininkai priversti net riboti pirkėjų skaičių, nes viduje susidaro grūstys ir ne visi gali laikytis privalomo dviejų metrų atstumo.

Žinoma, galima spėti, kad patys palangiškai visą savaitę dirbę tik šeštadienį suskubo apsipirkti šventėms būtinų maisto produktų. Tačiau gali būti, kad prekybos centrą užgulė nekilnojamąjį turtą kurorte turintys ir čia gyvenamąją vietą deklaravę didmiesčių gyventojai. Formaliai tokie yra palangiškiai ir į kurortą gali atvykti be apribojimų.

Tai, kad Palangoje gyventojų sparčiai daugėja, liudija skaičiai. Šių metų gruodžio 1 d. Palangoje gyvenamąją vietą buvo deklaravę 18206 piliečiai. Pernai gruodžio 1-ąją kurorte „gyveno“ keliais šimtais mažiau - 17946 žmonės. Tačiau gyventojų kurorte gausėjimas nesiliovė. Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus savaitės vidury informavo, kad nuo gruodžio 14 d. Palangoje gyvenamąją vietą deklaravo dar 82 piliečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)