„Pasiekus užsibrėžtą skaičių atsirado azartas jų aplankyti kuo daugiau“, – šyptelėjo Kęstutis Pocys ir pasakojo, kad eglutes aplankė dar prieš šalyje įvestus griežtus judėjimo ribojimus, o keliavo vienas – nepažeisdamas ir tuo metu buvusių reikalavimų ir rekomendacijų.

Vyro maršrute atsidūrė ne tik didieji miestai – Vilnius ir Kaunas, bet ir Jonava, Zapyškis, Vilkaviškis, Marijampolė, Alytus, Vilkija ir daugybė kitų. O kodėl pasirinko būtent tokį maršrutą? Kęstutis pasakoja, kad specialiai norimų taškų žemėlapyje nežymėjo, tiesiog sėdęs į automobilį važiavo ten, kur akys vedė. „Tiesiog važiavau ratu“, – nusijuokė vienišą, tačiau neliūdną kelionę sugalvojęs kaunietis.

Tiesa, nors rodos, kad miesteliai ir miestai įsikūrę visai šalia vienas kito, kelionės metu Kęstutis nuvažiavo beveik 1000 kilometrų.

Dėl gražiausios eglės titulo kasmet besivaržantys didieji miestai ir šįmet nepaliko abejingų, tačiau paklausus Kęstučio, kuri jam paliko didžiausią įspūdį, šis nedvejodamas įvardijo net kelias. „Širvintų eglė išties labai graži, – pasakojo keliautojas ir pridūrė. – O Lekėčių netradicinė, nematyta, gražus ir Jonavos eglučių parkas, bet gražiausia, kaip visada – Kaune.“

Beje, eglučių įžiebimo švenčių miestai šįmet nerengė, o didžiuosiuose miestuose žaliaskarių lankytojus drausmina ir viešosios tvarkos pareigūnai – prašo laikytis karantino nurodymų. O kaip kituose miestuose? Ar žaliaskares lankyti saugu? Kęstutis pasakoja, kad daugiau žmonių matė tik Vilniuje, Marijampolėje ir Alytuje, o kituose miestuose ir miesteliuose galėjo ramiai įamžinti 2020-ųjų metų kalėdines eglutes, nors nė vienoje vietoje ilgiau nei kelias minutes neužtruko, nufotografavęs sėsdavo atgal į automobilį ir keliavo toliau.

Kęstučio kelionės akimirkos ir net 26 miestų ir miestelių kalėdinės eglutės – nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)