Niekas nesitikėjo, kad labiau nei kalėdinė eglutė vaikus gali vilioti šviečiančia girlianda papuoštas traktorius. Tiesa, įsėsti į jį ar bent artyn prieiti neleidžiama – bendrovės „Jualdė“ teritoriją juosia tvora, tačiau sidabriškai žėrintis paslaptingas traktorius iš tolo tik dar labiau intriguoja. Vaikams pasakojama, kad juo dovanas vežios Kalėdų senis.

Papuošti žemės ūkio technika prekiaujančios bendrovės teritoriją sumanė finansininkė Renata Gargasaitė, ne vienerius metus stebėjusi, kaip savo įmones prieš šventes puošia Vokietijoje žemės ūkio technika prekiaujančios firmos.

Nuo jų stengiasi neatsilikti jau ir Lietuvoje veikiančios šios srities įmonės, tad UAB „Jualdė“ darbuotojams teko gerokai pasukti galvas, kokį traktorių išsirinkti puošimui. Renata tikina, jog prisiėjo balsuoti, tačiau galutinį žodį tarė įmones savininkas ir vadovas Pranas Gargasas, nusprendęs, jog didžiulis „Deutz Fahr“ tikrai bus matyti nuo judrios miesto gatvės.

Projekto įgyvendinimas tapo švente įmonės darbuotojams: prisidėjo visi, kas turėjo laiko, noro ir idėjų. Renata tikina, jog elektrinių girliandų išvedžiojimas užtruko pusantros savaitės, mat 128 metrų ledinių lempučių juosta pasirodė per trumpa. Iš viso verslininkai panaudojo 315 metrų elektrinės girliandos ir toli gražu jos nebuvo per daug.

Prisijungus žemės ūkio technikos atsarginėmis detalėmis prekiaujančios įmonės „Garantas“ bei trąšų ir augalų apsaugos priemonių tiekimu užsiimančiais įmonės „Agrokelias“ darbuotojoms, nušvito ir parduotuvių pastatas, kiemelyje išsirikiavo spalvingi kalėdiniai nykštukai.

„Dabar, kai viskas aplink šviečia, daug smagiau tamsiais rytais ateiti į darbą. Sargai sako, jog vakarais pro įmonės teritoriją važiuojančios mašinos stabteli pasigėrėti vaizdu, į automobilių stovėjimo aikštelę šeimos atveža nufotografuoti vaikus, daug padėkų sulaukėme ir socialiniuose tinkluose. Dėl COVID-19 iš pradžių neskelbėme, kur ši vieta yra, bet jurbarkiečiai greitai pastebėjo. Žmonėms reikia grožio, ypač tokiu liūdnu metu, kaip dabar“,- įsitikino R. Gargasaitė.

Verslininkai tikisi, jog iniciatyva paskatins daugiau aplink gyvenančių žmonių papuošti savo kiemus ar bent namų langus šviečiančiomis girliandomis, sukurti kiemuose įdomesnių kalėdinių kompozicijų. Nors miestą tvarkančios įmonės „Jurbarko komunalininkas“ darbuotojai kasmet stengiasi bent kiek papuošti gatves, tamsos Jurbarke vis dar yra labai daug.

Verslininkai ją sklaido ne tik tiesiogine prasme, ankstyvomis gruodžio popietėmis įjungdami kalėdinius apšvietimus. Trijų žemdirbius aptarnaujančių bendrovių darbuotojos paskelbė kalėdinių kūrinių konkursą – pakvietė dalintis savo sukurtų dekoracijų, piešinių, mezginių, karpinių ir kitokių kūrinių nuotraukomis ir laimėti nuotaiką pakeliančius prizus. Irgi ne bet kokius, o vienetinius, papuoštus originaliu Kalėdas vagiančio Grinčo dizainu.

„Mūsų komanda – „Jualdės“, „Agrokelio“ ir „Garanto“ darbuotojai jau susikūrėm savo kalėdinį stebuklą. Tūkstančiais žybsinčių lempučių nušvietėm kelią šventinei nuotaikai ir ta nuotaika dalinamės su visais! Stebuklai tikrai vyksta! Nes argi ne stebuklas, kai, norėdami pajausti artėjančių švenčių nuotaiką, mes visi tapom kūrėjais, dizaineriais. Visi - direktorius, buhalterė, agronomė, vadybininkai, darbininkai!
Tegul kalėdiniai stebuklai Jūsų širdyse gimsta ne vieną kartą metuose, o nuolat. Kad nuoširdžiai juos kurdami pajaustumėt, kaip tas gerumas ir jaukumas plinta, užpildydamas jūsų širdis ir namus. Kaip viskas, ką duodi, sugrįžta šimteriopai“,-socialinių tinklo profilyje paskelbė bendrovės „Agrokellias“ agronomė Aušra Aleknaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)