Jei jūsų namuose trūksta kalėdinės dvasios, o kalėdiniai papuošimai jau pradeda atsibosti arba jų dar visai nėra, galite pasigrožėti šventiniais Vilniaus miesto žiburiais įstabioje nuotraukų galerijoje.

Apie pagrindinę miesto puošmeną – Vilniaus Kalėdų eglę – sklando daug kalbų. Vieni ja džiaugiasi ir sako, kad gražesnės eglės nėra, kiti – negaili kritikos ir pasiilgsta tradicinės eglės vaizdo.

Tačiau, kad ir kaip bebūtų, ši eglė sulaukė pagyrų ir tarp užsieniečių, o išskirtinis vaizdas, pripažinkite, tikrai traukia akį, nepaisant to, ar esate užkietėjęs kritikas, ar kasmetinių išskirtinių eglių mylėtojas.

Primename, kad eglę šįmet puošė Dominykas Koncevičius. Šiais metais eglė išskirtinė – siurrealistinė, moderni, 26 metrų pločio ir 24 metrų aukščio spalvinga kompozicija.

Metalo konstrukcijų instaliaciją gaubia net 6000 natūralių kvepiančių eglišakių, kurias puošia beveik 4 km dinamiškai spalvas keičiančių RGB girliandų, 800 vnt. sidabro spalvos žaisliukų bei 150 kvadratinių metrų spindinčių veidrodžių.

O šios eglės viduje – staigmena – gyva, tradicinė, klasikinė eglutė, kuria galima pasigrožėti įėjus į modernios eglės vidų bei žvelgiant į šią eglutę įsikvėpti praėjusio šimtmečio senųjų tradicijų nuotaiką.

Ši eglė nuolat žiba įvairiomis spalvomis, tad žaliaskarės vaizdas nuolat keičiasi – tą galite pamatyti galerijoje. Dinamiškai besikeičiančios spalvos tarsi pakeičia ir aplinką, kurioje stovi ši puošmena. Be to, nuolat besikeičiantys vaizdai neleidžia šiai eglutei nusibosti, o ir nuotraukos pavyksta kur kas įdomesnės.

Akį traukia ne tik eglė

Vilniečių ir nuotraukomis besigrožinčių užsieniečių ar kitų miestų gyventojų akis traukia ir kita Vilniaus miesto dalis. Šiais metais sostinė dekoracijų tikrai nepašykštėjo. O šios sukuria tokį vaizdą, tarsi Kalėdų senelis iš Laplandijos šiais metais persikėlė į Vilnių ir kalėdines puošmenas nutupdė miesto centre.

Visai netoli eglės, kitoje gatvės pusėje, galima išvysti ir kalėdiškai, mėlynomis lemputėmis, papuoštus medžius, kurie primena šviečiančią alėją, įkvepiančią šventinio laukimo.

Pasipuošęs ir Gedimino prospektas, mat virš jo kabo kalėdiniai papuošimai, sudarantys kalėdinių ornamentų raštus, primenančius žiemos pasaką.

Vos už kelių minučių kelio nuo Katedros aikštės, prie Lietuvos nacionalinio muziejaus, stovi ir gražiai lemputėmis išpuoštas medis – šviečiantis ąžuolas, po kuriuo stovi ir suoliukas, leidžiantis prisėsti ir pasigrožėti kalėdiniu Vilniumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)