Anot L. Rimkienės, eglutės idėja glaudžiai siejasi su Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos sukaktimi, mat ši gamykla per pastarąjį keturiasdešimtmetį miestui atnešė visiškai kitą ekonominę, socialinę, švietimo kryptį: „Šiemet mes savo būsimiesiems eglutės kūrėjams organizuodami konkursą buvome suformavę labai aiškią, na tokią idėją, ką norėtume matyti savo mieste ir kokią žinutę norėtume ištransliuoti Lietuvai ir Europai. Ir mūsų idėja buvo tokia: Mažeikiai – pramonės centras. Istorinė ir šiuolaikinė pramonės raida“.

Pasak L. Rimkienės, eglutės puošimo konkurse dalyvavo keturios įmonės, o laimėjusioji, UAB Švenčių studija, taip pat puošė pagrindinę Vilniaus eglę Katedros aikštėje. Mero pavaduotoja tikina, kad tikrasis eglutės vaizdas išryškės ją įžiebus, mat internete paplito dar nebaigtos puošti eglės vaizdai, šiuo metu puošybos elementų yra žymiai daugiau, o kai kuriems sprendimams suprasti reikalinga vaizduotė: „reikia turėt šiek tiek fantazijos ir suprasti, kad mūsų kaminai – tai yra senio šalčio fabrikėlio kalėdinėms snaigėms gaminti devyni kaminiukai. Ir kai eglė užsidegs, produkcija matosi mėlynom lempelėm“.

Paklausus, kaip mero pavaduotoja vertina internete nuvilnijusias žmonių nuomones apie miesto puošmeną, L. Rimkienė sako, jog gyventojai ėmė vertinti procesą jo viduryje: „Tai yra pirminis, gamybinis etapas, gamybinis produktas. Kaip kepame pyragą ir pamatyti tešlą. Ir tešlą komentuoti, ir komentuoti pyrago skonį, išvaizdą ir visa kita nepamačius galutinio varianto“.

Savivaldybės atstovė taip pat patikino, jog siekiant išvengti žmonių būriavimosi šiandien eglės įžiebimo metu, transliacijos internetu ir televizijoje bei realaus eglės įžiebimo laikas gali nesutapti.

Sulaukė pašaipių replikų

Primename, kad viešoje erdvėje pasirodžiusios eglutės nuotraukos kai kuriuos internautus pralinksmino. Kaminais pasipuošusi eglutė sužavėjo ne visus, o kai kurie komentatoriai net prašė tokios eglutės geriau nežiebti.

Išvydę, kad 15 metrų aukščio ir maždaug 8 metrų pločio žaliaskarė puošiama kaminais, mažeikiškiai sutriko ir suabejojo, ar toks įvaizdis išties atspindi šventinę nuotaiką. Komentatoriai stebėjosi, ar Mažeikiai ruošiasi Kalėdoms, ar gamyklos šventei, o šių metų puošimo temą vadina „išprotėjimu“.

Taip pat internautai negali pamiršti ir pernykščio incidento, kuomet vos daugiau nei savaitę miestą puošusi eglė nuvirto. „Pritvirtinkit, kad neapvirstų“, – stebėdami šiemet Mažeikiuose statomos eglės vaizdo įrašą, prašo internautai. Reaguodami į pramonės temai skirtą eglutės įvaizdį, komentatoriai negailėjo šmaikščių komentarų. „Vilniečiai savo eglės viduje randa kitą mažesnę eglutę. Įdomu, ką mes rasime – jaučiu, vėl bus elektros skydinė“, – spėlioja jie. „Nuvirs, ir pamatysim, kas viduj“, – tęsė kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)