Vilniaus eglė

Vilniaus kalėdinė eglė kasmet vis įdomesnė. Šiemet mūsų žaliaskarė nepanaši į gyvą medį ar tradicinę kalėdinę eglę. Tai – jos kūrėjo Dominyko Koncevičiaus meninė, surrealistinė instaliacija.

Ši Kalėdų eglė stovi Katedros aikštėje, jos aukštis yra net 24 m, o modernios eglės plotis užima net 26 m. Metalo konstrukcijų instaliaciją gaubia net 6000 natūralių kvepiančių eglišakių, kurias puošia beveik 4 km dinamiškai spalvas keičiančių RGB girliandų, 800 vnt. sidabro spalvos žaisliukų bei 150 kvadratinių metrų spindinčių veidrodžių.

25 skirtingų sričių specialistų komanda beveik pusmetį ieškojo šios neįprastos eglės techninių sprendimų, ruošėsi gamybai. O pats eglės kompozicijos montavimas, kuriuo rūpinosi 10 žmonių, užtruko apie 2 savaites.

Vilniaus kalėdinė eglutė

Eglės konstrukcijų išdėstymas atveria kelias veidrodžiais spindinčias erdves, o instaliacijos viduje laukia staigmena, kuri yra visiškai priešinga išorės įvaizdžiui. Čia pasitinka klasikinė, senovinėmis puošmenomis išdabinta gyva eglutė, kuri sukuria jaukią Kalėdų namuose atmosferą.

„Eglės koncepcija atspindi šiuolaikinių technologijų progresą, pokyčius visuomenėje, žmonių skirtumus, judėjimą, miestų gyvenimą ir plėtrą, išryškina Vilnių kaip šiuolaikišką ir dinamišką miestą", – teigė „Švenčių studija" atstovas, Kalėdų eglės autorius D. Koncevičius.

Rygos eglė

Rygoje sužibo dvi eglės – viena stūkso Doma aikštėje, kita – Rotušės aikštėje. O Rygos mieste sužibusias egles puošia meduolinių sausainių, kalėdinių dovanėlių, miško žvėrelių ir žaisliukų dekoracijos.

Doma aikštėje gyventojus džiugina eglė „Sausainiai“, kurios įvaizdį sukūrė „First service“ ir dailininkas Kristaps Štobis. Rotušės aikštėje galima pamatyti „United workshops“ ir menininko Jano Ezerso sukurtą eglutę „Miško pasaka“.

Rygos kalėdinė eglutė

Šios eglės išties atrodo senoviškai ir tradiciškai, o jų papuošimai tarsi nukelia mus į praeitį, o mažuosius vilioja „skaniomis“ ir įdomiomis dekoracijomis. Tad šios eglės vieniems gali sukelti sentimentų pliūpsnį, kitiems – naujų įspūdžių ir gražių vaizdų laiką.

Talino eglė

Talino eglė miesto Rotušės aikštėje, pačiame jos centre, sužibo lapkričio 27-ąją. Medis turėjo būti įžiebtas kur kas anksčiau, tačiau nepalankios oro prognozės ir itin smarkūs vėjai, galintys sukelti pavojų gyventojams ir šalia esantiems pastatams, privertė miestelėnus kalėdinės dvasios šiek tiek palaukti.

Talino kalėdinė eglė

Ši eglė, kaip news.err.ee teigė ją miesto gyventojams perleidęs savininkas Raido, buvo jo tėvo dovana prieš 45-erius metus, žyminti pirmąjį Raido gimtadienį. O kalėdinis medis savo aukščiu netgi nurungė kitas 26 pretendentes, galėjusias džiuginti žmones miesto centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)