Dauguma kalėdinės instaliacijos detalių buvo sukurta pačių gyventojų, todėl rezultatas dar labiau džiugina gyventojų širdis.

Prie Riešės gimnazijos buvo sukurta instaliacija šeimos nuotraukai įamžinti. Bendruomenės namuose atsirado Kalėdinis paštas kviečiantis mažuosius gyventojus piešti piešinius parodėlei Kalėdos Riešėje tematika, o po visą Riešę išsilakstę elniai šelmiai paragino gyventojus išeiti iš namų, ieškoti ir fotografuotis su gražuoliais devyniaragiais ir už tai gauti vietos restoranų įsteigtus prizus.

„Labai džiugu, kad esant pakankamai sudėtingam laikotarpiui žmonės tampa kaip niekad kūrybingi ir vieningi. Be Kalėdinių instaliacijų Riešėje vyksta akcija sunkiau gyvenantiems kaimynams paremti. Gyventojai perka dovanų čekius iš vietos viešojo maitinimo įstaigų, taip palaikydami smulkųjį verslą ir tuo pačiu sukurdami šventinę vakarienę šiuo metu stokojantiems. Dėl karantino nevykstant mugėms, buvo sukurtas internetinis puslapis Facebooke Riešės ir kaimynų amatai, kur vietos ir kaimynystėje gyvenantys amatininkai, menininkai, kūrėjai gali parduoti savo gaminius, o gyventojai turi galimybę pirkti Kalėdines dovanas išreikšdamas palaikymą savo kaimynui“, - teigė Riešės bendruomenės pirmininkė Gražina Zizienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)