Šeštadienio vakarą, vos sutemus, alytiškių šeimos su vaikais skubėjo į Rotušės aikštę, fotografavosi švytinčios žaliaskarės fone, bet vieniems išeinant, o kitiems dar tik atvykstant, spūsčių nesudarė. Net ir fotografuojantis prie įspūdingo dydžio šventinių dovanų dėžutes imituojančios dekoracijos, vėliau atėjusieji kantriai laukė atokiau, kol anksčiau prie jų suskubusi šeima užbaigs fotosesiją.

„Žinom visas grėsmes, štai, žiūrėkit, su kauke net mažylis, nors jam ir neprivaloma. Žiūrėjom vakar įžiebimo transliaciją, šiandien atsargiai apžiūrėsim. Laikomės saugaus atstumo, dar kiek pasivaikščiosim ir keliausim namo“, – sakė alytiškė Laura.

„Gražu, tikrai gražu. Gaila, tas karantinas, tai čia jokių renginių nevyksta, net Kalėdų senelio nesutikom, bet tikim, kad jis mus būtinai aplankys“, – kalbėjo Tomas, atvežęs šeimą į Alytų iš Daugų miestelio.

Alytaus eglė papuošta įvairaus dydžio auksiniais, sidabriniais ir raudonais žaisliukais. Pastarieji iš tolo atrodo tarsi vienas didelis dovanų kaspinas. Eglė ir šalia esantys medžiai, šviečia geltonomis lemputėmis, papildomo žaismingumo suteikia žybsinčios blykstės.
Skirtingai negu pernai, aikštėje prie Alytaus eglės nėra jokios prekybos, veikia tik dalis miesto centre įsikūrusių kavinių, o ir tos pagal karantino tvarką parduoda kavą tik išsinešti.

„Paslaptį, kaip šiemet atrodys eglutė, stengėmės išlaikyti ilgai. Įsigijome karkasą ir žaisliukus, kuriuos naudosime ne vieną kartą. Sugalvojome eglutės puošimo idėją, kurią įgyvendino bendrovė 2MP. Nors įprastai ši įmonė tvarko mūsų miestą, tačiau jie nepabijojo prisiimti iššūkio ir pirmą kartą papuošti mūsų žaliaskarę“, – pranešė Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)