Švenčių laukimu pradedančioje gyventi Klaipėdoje, kaip ir kituose miestuose, žmones kvietė likti namuose ir nesibūriuoti. Tačiau ne vienas į Teatro aikštę atėjęs smalsuolis tikina, kad gyvai pamatyti, kaip nušvinta eglė kur kas įdomiau.

„Ėjome pasivaikščioti ir užėjome į aikštę. Graži eglutė, tik kasmet panaši. Štai ši skulptūra įdomi, neįprasta“, – dalijasi moterys, prie eglutės atėjusios su dukromis.

„Gyvai vaizdas ir yra gyvai, nors nesitikėjau, kad ji jau įžiebta, tiesiog vaikštau. Geras būdas bėgt nuo depresijos, nes labai daug blogų žinių aplink, slegia tie draudimai dėl viruso“, – sako netoli eglutės sutikta moteris.

Iš Ukrainos atvykusi studentų pora atvirauja, kad jie į perspėjimus nedalyvauti masiniuose susirinkimuose stengiasi žiūrėti atsakingai. Visgi šventėm papuoštas miestas vilioja.

„Pas jus žmonės rimtai žiūri į ribojimus. Ukrainoje labiau numoja ranka. Čia kad ir yra žmonių, jie paiso nurodymų. Klaipėda labai graži, o dar kai tokia papuošta, įdomu pasivaikščiot. Mes antrus metus čia studijuojame. Mums čia patinka“, – atvirauja jauna pora.

Prieš pat 17-tą valandą rinktis aktyviau pradėjusius žmones stebi policijos pareigūnai. Iš policijos automobilio kelis kartus paleidžiamas įrašas pranešantis, kad žmonės negali būriuotis.

Į aikštę atėję žmonės ilgai neužsibūna. Aikštėje dar nevykdoma ir prekyba kalėdiniais skanumynais, nors pristatant šventinius renginius skelbta, kad Teatro aikštėje pastatyti trys kioskai, kuriuose dirbs prekiautojai.

Šventinio laikotarpio metu žmonės kviečiami į kelionę per įvairius Klaipėdos istorijos tarpsnius. O milžiniška Šiaurinė žvaigždė pagrindinėje uostamiesčio aikštėje lydės į keliones per žvaigždynus, kuriuos galite susikurti ir patys.

Virtualioje erdvėje eglutės įžiebimo šventė trunka apie pusvalandį, sveikinimai keliauja iš Vilniaus, Kauno ir Neringos. Prie eglutės atėję smalsuoliai tikina, kad įrašą gali pažiūrėti ir vėliau, o akimirką, kada nušvis žmonių uostamiesčiui dovanota eglutė-karalienė, norisi išvysti gyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)