Kavinės reklamą socialiniuose tinkluose pamačiusi plungiškė sunerimo, kad Plungėje ir taip jau siaučia virusas, o kvietimu esą skatinama ateiti prie eglutės per jos įžiebimo ceremoniją.

„Miesto savivaldybė, kaip suprantu, paskelbia ir datą, kada bus įžiebta eglė. Kavinukės jau ruošiasi pasitikti žmonių būrius prie eglutės“, – nerimauja moteris, pasidalijusi vienos kavinės kvietimu įsigyti nealkoholinio vyno ir spurgyčių per eglutės įžiebimo šventę.

Viena iš kavinės vadovų Jūratė Žadeikytė sako, kad žmonės nė nelaukia švenčių, jau eina būriais pasižiūrėti, kokia gražuolė žaliaskarė šiais metais papuoš miestą, o kvietime užsukti nenurodoma tikslių valandų.

„Skelbiame, kad tą dieną dirbsime ilgiau, gal iki 16 ar 17 valandos. Bet nėra aišku, kada tiksliai bus įžiebta eglutė. Nemanau, kad dėl to žmonės ims daugiau būriuotis. Jau dabar ateina nemažai žmonių pažiūrėti, kokia bus Plungės eglutė. Mačiau ją ir įžiebtą, tikrai labai graži“, – sako J. Žadeikytė.

Plungės rajono kultūros centras šiais metais kviečia žmones ne tik pasižiūrėti eglutės, bet ir atrasti savo miestą bei rajoną kitaip. Kad žmonės nesibūriuotų, vietos gyventojai ir svečiai kviečiami ieškoti gražiausių vietų mieste, jas fotografuoti ir išrinkti, kas gražiausiai papuošė kiemą, namo balkoną ar įmonės vitriną. Taip pat žmonės kviečiami nepatingėti aplankyti net 10 seniūnijų eglučių, kurios bus išpuoštos per šventes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)