Kalėdine nuotaika spinduliuojančių namų galima rasti įvairiuose Lietuvos kampeliuose. O galbūt tai jūsų ar jūsų kaimynų namas? Kviečiame pasidalinti nuotraukomis su Delfi redakcija el. paštu grynas@grynas.lt

Galbūt Delfi žurnalistai susisieks su Jumis ir parengs apie Jūsų namus publikaciją.

Štai, Šiaulių rajone, Šiupyliuose, Kaminskų namas iki šiol žibėjo tris kalėdinius sezonus. Praeivių akis jis pasitinka šviečiančiomis didelėmis eglės, elnių, flamingų ir snaigių figūromis, kabančiomis ant namo sienų. Ne tik jas, bet ir stogą puošia girliandos, dar daugiau dekoracijų šviečia languose ir kieme.

Pastebėję, kad ilgainiui miestai pradedami puošti vis anksčiau, dekoruoti kiemą Kaminskai pradeda netrukus po Vėlinių. Tiesa, namas nušvinta tik maždaug dvi savaitės iki švenčių, o juo pasigrožėti galima iki Trijų karalių šventės.

Vilkaviškiečiai Lekavičiai taip pat jau keletą metų stebina aplinkinius ryškiai šviečiančiu kiemu. Kasmet prieš šventes čia gyvenanti šeima apsupa lempučių girliandomis kiekvieną medelį ir krūmą, kieme išsirikiuoja šuoliuojančių elnių, besmegenių ir kitokios dekoracijos.

Šilalės rajone gyvenanti Živilė Dyglienė prieš šventes namus paverčia kalėdine pasaka jau daugiau nei 10 metų, negana to, kasmet dekoracijų vis daugėja. Namo ir kiemo puošimo darbai užtrunka apie savaitę laiko, tam moteris skiria vėlyvus vakarus ir naktis.

Praeiviai neretai stabteli prie ryškiai šviečiančio namo pasigrožėti ar pasidaryti nuotraukų. Po dekoracijomis šventiniu laikotarpiu Živilė teigia net paliekanti vaikams saldumynų ir kitų dovanėlių.

Jurbarkiečiai Jurkšai įsitikinę, kad sniege švytinčios lemputės, auksu žėrinti eglutė ir žvakių liepsnos pripildo namus jaukumo. O šiuo jaukumu šeima dalinasi ne tik tarpusavyje, bet ir su praeiviais, mat šventiniu laikotarpiu nušvinta visas Jurkšų kiemas.

Kasmet kiemą papuošia vis kitų spalvų dekoracijos, elegantiškai derančios tarpusavyje – į kiemo puošybą jurbarkiečių šeima žiūrinti išties atsakingai.

Savo lėšomis aplinkinių akis džiugina ir šiaulietis Arvydas – paklausus, kiek dekoracijų galima rasti jo kieme, vyras teigia, jog jų čia yra virš 300. Tūkstančius kainuojantį reginį šiaulietis Arvydas sugalvojo ir įgyvendino vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)