Kaip pasakoja fotografas, nors ant „Grand Hotel Kempinski“ viešbučio stogo paliktas fotoaparatas buvo užprogramuotas fiksuoti vaizdus kas minutę, fotografui tekę dažnai prie jo budėti ir užtikrinti, kad viskas vyktų sklandžiai.

„Eglutes tenka fotografuoti kasmet, dar prieš fotosesijas pravažiuoju pro šalį pasižiūrėti, kaip jas stato. Sugalvojau, kad šiemet reikėtų užfiksuoti ne tik įžiebtą eglutę, bet ir visą jos kūrimo procesą. Pasiūliau idėją eglės statytojams, jie patarpininkavo. Išėjo labai įdomus vaizdas – net nesitikėjau, kad eglė bus tokia gyva, mirgės visomis spalvomis“, – stebisi A. Repšys.

Pasak fotografo, filmuoti jis pradėjo praėjusį antradienį. Tąkart darbininkai rinkosi statyti eglutės 7 val. 30 min., o fotografas buvo pasiruošęs jau 7 val. Nuo tada A. Repšys saugojo fotoaparatą nuo blogo oro ir rūpinosi, kad visos svarbiausios eglės statybų akimirkos būtų tinkamai užfiksuotos.

„Praėjusią savaitę oras buvo ir lietingas, ir vėjuotas, todėl turėjau dažnai važiuoti ir žiūrėti, ar kažkas nenutiko, ar elektros tiekimas nedingo. Eglutės įžiebimo vakarą atvykau budėti, kad niekas nenutiktų. Jei būčiau neatvažiavęs, iš esmės tokios pabaigos nebūtų, nes buvo sniegas, vėjas, viskas buvo apsnigta ir aplyta, nieko nesimatė“, – sako fotografas.

Tiesa, įamžinti eglės statybas ir įžiebimą – dar ne viskas. A. Repšys pripažįsta, kad prie montavimo darbų teko daug pasėdėti.

„Montavimas užtruko 2 pilnas dienas – kai atsikeli, dirbi nuo ryto ir nueini kokią pirmą valandą miegot. Nepakako atrinkti nuotraukas, jas reikėjo dar ir pakoreguoti. Nuotraukose skiriasi apšvietimas, jį reikia suvienodinti – yra daug niuansų, kuriems sureguliuoti reikia laiko“, – teigia A. Repšys.

Fotografas įsitikinęs, kad šiandien gausu priemonių, leidžiančių pasigrožėti kalėdinėmis eglutėmis nesigrūdant kamščiuose ir nesibūriuojant. Anot jo, šiandien fotografų darbai leidžia pamatyti ne tik nepertraukiamai fotografuotą eglės statybų ir įžiebimo eigą, bet ir išvysti trimatį eglės vaizdą, pamatyti ją iš įvairių rakursų, taip pat – iš paukščio skrydžio.

„Kai pamačiau, kokie kamščiai darosi prie eglutės, supratau, kad šiemet tikrai nereikėtų grūstis prie jos. Galima atvažiuoti 3–4 val. nakties, kai nieko nėra. Nereikia pulti jos žiūrėti iškart po darbo. Ji labai graži ir verta pamatyti, bet turime atsižvelgti į tai, kad dabar – karantinas, pavojingas metas, todėl svarbu palaukti ir kol kas saugiai pabūti namuose. Šiandien išties yra daug būdų, kaip ją apžiūrėti neišėjus iš namų“, – pataria A. Repšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)