Garbaus amžiaus pora sako, kad per 30 metų užaugintą eglutę išlydi su nostalgija, mat ji džiugino ir vaikus, ir anūkus. Tačiau kartu inki, kad jų puoselėta gražuolė džiugintų ir kitus vaikus.

„Truputį gaila, patys sodinome, bet tegu dabar kitus vaikus džiugina. Labai didelė užaugo“, – kalbėjo Aldona ir Bronislovas.

Klaipėdos šventėmis besirūpinanti komanda eglutę sako pastebėjusi iškart.

„Jau penktus metus iš eilės organizuojame šitą gražuolių konkursą ir labai džiaugiamės, kad žmonės net nelaukia, kada prasidės konkursas, – siunčia savo eglių, kurios pretenduoja tapti egle-karaliene, nuotraukas. Šiemet sulaukėme dešimt pretendenčių, jos visos tikrai labai gražios, gali nugalėti ir kitais metais. Kai atvažiavo komisija, vienbalsiai nusprendė, kad ši eglė taps karaliene“, – atvirauja Rūta Steponavičienė, „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė.

Į laikiną vietą Teatro aikštėje keliaujanti eglutė prieš kelionę buvo išmatuota – jos aukštis siekia apie 11,6 metro. Gražią, kankorėžiais pasipuošusią eglę, anot Aldonos ir Bronislovo, miestui padovanoti paragino vaikai.

Atvykus darbininkams ir ėmus ruošti gražuolę kelionei, pasirodė ir Kalėdų Senelis. Jis atvyko ne tuščiomis – vietoj šeimos užaugintos miestą papuošiančios eglės-karalienės padovanojo nedidukę eglutę ir palinkėjo ją auginti dar mažiausiai trisdešimt metų.

Eglutės įžiebimo ceremonija vyks gruodžio 5 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)