Šventiniai renginiai - keliasi į virtualią erdvę

Kasmet eglutės įžiebimas į Rotušės aikštę pritraukia tūkstančius žiūrovų, tačiau šiemet renginys vyks kitaip. Koncerto transliacija su garsiausiomis šalies scenos žvaigždėmis LRT televizijos eteryje prasidės lapkričio 28 d. 18 val.

„Šiemet kauniečiams ir miesto svečiams šventės bus kiek kitokios. Ir koncertas, kuris vyksta jau eilę metų, bus saugiai rodomas televizijos ekranuose, filmavimai vyks be žiūrovų, uždaroje erdvėje", – sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

„Švenčių laukimo pradžią pasipuošęs Kaunas skelbs ne tik skambiai įžiebdamas Kalėdų eglę, bet ir nutvieksdamas padangę įspūdingais fejerverkais. Kol kas išduosime tik tiek, kad jie vienu metu plykstelės net 6 skirtingose erdvėse. Fejerverkai bus puikiai matomi daugumai kauniečių, tad saugiai pasidžiaugti reginiu jie galės neišeidami iš namų“, – pasakojo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja.

Laišką Kalėdų seneliui parašyti bus galima internetu

Ji minėjo, kad išliks ir anksčiau mažuosius kauniečius džiuginusios edukacinės veiklos. Kadangi dėl koronaviruso pandemijos nebelieka tradicinio Kalėdų miestelio rotušės aikštėje, visos veiklos bus perkeltas į internetinę erdvę, o vaikai, kaip ir anksčiau, galės parašyti laišką Kalėdų seneliui.

„Turėsime vieną namelį, tai Kalėdų senelio rezidencija, tačiau į jį įeiti, natūralu, galimybės nebus dėl karantino", – sakė savivaldybės atstovė.

Rotušės aikštėje budės apsauga, situaciją stebės policija

„Lapkričio 28 dieną 18 valandą visus labai ragintume pasilikti namuose ir per Lietuvos televiziją žiūrėti Kauno eglutės įžiebimo šventę. Visi kauniečiai iki sausio 6 dienos galės ateiti ir pasižiūrėti eglutę. Tikiu, kad visi esame sąmoningi, saugosime save, savo artimuosius. Todėl raginame nesibūriuoti, nesirinkti, daugiau laiko leisti namuose", – sakė A. Augonė.

Tam, kad rotušės aikštėje būtų laikomasi karantino reikalavimų, nesibūriuotų žmonės, budės savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, jiems talkins privati saugos bendrovė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė minėjo, kad bus sustiprintas pareigūnų patruliavimas miesto gatvėse, o tai, kas vyksta viešosiose erdvėse, bus stebima vaizdo kameromis.

Pasak policijos atstovės, karantino sąlygas pažeidžiantys žmonės bus perspėjami, o baudžiami tik piktybiškai nesilaikantys reikalavimų.

Nori išlaikyti ankstesnių renginių lygį

Šiais metais, kaip ir anksčiau, laukiant Kalėdų nušvito ne tik rotušės aikštė, bet ir Laisvės alėja. Pasak savivaldybės atstovų, rotušės aikštės papuošimas kainavo apie 59 tūkst. eurų, eglutė 78 tūkst. eurų, Laisvės alėjos papuošimas – 75 tūkst. eurų.

„Kas renginys atpigo, negaliu pasakyti, nes jo formatą stengiamės išlaikyti tokį, kaip ir eilę metų. Norime bent tokiu būdu kauniečiams parodyti, kad šios šventės laukiamos ir yra pačios gražiausios. Kaina turėtų būti apie 60 tūkst. eurų", – sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja A. Augonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)