„Šiandien miesto centre jau stovi ir apie prasidėjusį pasiruošimą didžiausioms metų šventėms skelbia rajono gyventojos miestui padovanota natūrali eglė. Tradiciškai gruodžio 6 d. per miesto gimtadienį Turgaus aikštėje bus įžiebta kalėdinė eglė, tik šiemet tūkstančiai lempučių nušvis netikėtai. Dėl pandemijos tikslaus laiko, kada ji bus įžiebiama, neskelbsime siekdami išvengti susibūrimų, tačiau gyventojams kalėdinį stebuklą dovanosime per vaizdo transliaciją savivaldybės socialinio tinklo „Facebook.com“ paskyroje, – pasakoja Telšių mero patarėja Rugilė Kumžaitė.

Kaip ir daugelis kitų miestų, Telšiai siekia suburti žmones tik mažomis šeimos rato grupelėmis. Beje, mažiausieji neliks pamirši – jų lauks kalėdinis paštas, kuris turės ir išskirtinę „darbuotoją“.

Žaliaskarę aplankyti kviesime mažais būreliais tik su šeima ar artimaisiais. O mažuosius čia pasitiks interaktyvi naujovė – įkursime kalėdinį paštą, kurį saugos ir už siunčiamus laiškus dėkos Žemaitijos simbolis – Kalėdoms pasipuošusi meška“, – pasakoja R. Kumžaitė.

Ieškant įdomesnių sprendimų, Telšių mieste nuspręsta atgaivinti vieną įspūdingą tradiciją.

„Šiemet atgaivinsime tradiciją – visus grįžtančius bei išvykstančius sveikins Kalėdų egle virsiantis ir tūkstančiais lempučių nušvisiantis didžiausias miesto vandens bokštas. Šis bokštas yra ant aukščiausios miesto kalvos, tad bus matomas net iš tolimiausių miesto kampelių, o įžiebsime jį drauge su miesto egle. Tad, kad ir kur būsime gruodžio šeštosios vakarą, įsižiebtas ir net tolumoje matomas vandens bokštas siųs žinią apie prasidėjusį ypatingą laikotarpį – didžiųjų švenčių laukimą Telšiuose“, – teigė Telšių mero patarėja.

Šiais metais žmonės kviečiami ne tik grožėtis miestu, bet ir prisidėti prie kalėdinių eglučių alėjos puošybos Katedros aikštėje.

„Iš anksto užsiregistravusioms organizacijoms ar įmonėms čia rezervuojame eglutes – jas pačios puoš ir rodys savo išradingumą. Šiųmetė alėjos tema skirta trisdešimtosioms atkurtos Lietuvos Kalėdoms Žemaitijos sostinėje paminėti, čia įsikursiančių nuostabių eglučių skaičius taip pat simbolinis – jų bus lygiai 30. O kur dar mažųjų pamėgta Kalėdų Senelio ambasada, kuri šiemet vaikų ir jų tėvelių lauks internetinėje platformoje, – dar vieną šventinio laikotarpio planą įvardijo R. Kuzmaitė. – Bus galima iš anksto užsakyti asmeninius stebuklingų snaigių paliestus Kalėdų Senelio vaizdo sveikinimus. Dar daugiau – šiemet Kalėdų laukimo džiaugsmą dovanoja pradėjęs veikti stebuklingas nykštuko Barzduko paštas: nykštukas vaikams siunčia asmeninius laiškus, kuriuose jie randa ne tik pradžiuginančią žinutę, bet ir gerų darbelių korteles, patariančias, ką reikia daryti, kad aplankytų Kalėdų Senelis su dovanomis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)