Kauniečiai ir miesto svečiai jau gali stebėti, kaip gimsta pagrindinis Kalėdų simbolis – saldžią pasaką priminsianti pagrindinė miesto eglė. Iš daugybės ant metalinio karkaso pritvirtintų šakų suformuota žaliaskarė jau pradėta puošti.

Praėjusios savaitės pabaigoje prasidėję darbai truks iki šeštadienio, kai eglė bus įžiebta. Dėl paskelbto karantino, sparčiai plintančios koronaviruso pandemijos šiais metais eglės įžiebimo šventė rotušės aikštėje nevyks, ši tradicinė atrakcija persikels į virtualią erdvę.

Kaune statoma kalėdinė eglė

Šventinis koncertas, kuris be žiūrovų vyks „Žalgirio“ arenoje, bus transliuojamas televizijos eteryje bei internetu, jo metu visi galės saugiai išvysti, kaip nušvinta miesto eglė. Skelbiama, kad savo žinomiausius kūrinius dovanos Monique, Vidas Bareikis, Jazzu, Justinas Jarutis, „Saulės kliošas“, „The Roop“, Saulius Prūsaitis, Martynas Kavaliauskas ir Girmantė Vaitkutė.

„Pagrindinį Kalėdų simbolį Kaune vėl kuria unikalių eglučių autorė – menininkė Jolanta Šmidtienė. Jos idėjos ir darbai kasmet maloniai nustebina ir džiugina kauniečius bei miesto svečius. Pernai Rotušės aikštėje dominavusias ryškiaspalves „kosmines“ dekoracijas pakeis kalėdinės pasakos motyvai. Eglė bus visiškai kitokia, bet tradiciškai kerinti ir šventiška.

Metai buvo sudėtingi, tad Kalėdos Kaune tegul bus ramios ir lengvos. Tai atspindi ir šių metų šūkis: „Saldžios saldžios Kalėdos Kaune“. Į Rotušės aikštę sugrįš šviesios spalvos, o čia vykdavusios veiklos ir pramogos iš kalėdinio miestelio persikels į virtualią erdvę ir miestiečių namus“, – pasakojo Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.
Kaune statoma kalėdinė eglė

J. Šmidtienė atskleidė, kad inspiracija šių metų Kalėdų simboliui ją aplankė netikėtai. Namuose, smaližiaudama morengais, ji atkreipė dėmesį į dailią deserto tekstūrą. Žinoma tekstilininkė tiki, kad saldumynai yra neatskiriama švenčių dalis, ypač šių dienų kontekste, kai žmonės namuose praleidžia itin daug laiko.

„Norėjosi sukurti tokią, kuri būtų saldi, lengva ir kvepianti namais. Bandėme išgauti skirtingas tekstūras ir galiausiai atradome vieną, kuri ypač primena morengą ar plaktą grietinėlę. Dabar iš to ir gimsta Kauno kalėdų eglė“, – pasakojo menininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)