Pernai gruodį Naujuosius metus sutikti pas juos siūlė šimtai restoranų, kavinių, barų, viešbučių ir įvairiausių pasilinksminimo vietų. Buvo galima rinktis pačias įvairiausias pramogas ir vakarėlius, kurie, žinoma, nemenkai ir kainavo. Šiemet tokių renginių pasiūla žymiai sumenko – norint rasti vietą šventei tenka ilgokai panaršyti internete, o ir pasirinkimas gerokai sumenkęs.

Nors patiria nuostolių, kainų nekelia

Ateinančius metus pasitikti gamtos apsuptyje įnirtingai kviečia įvairių sodybų šeimininkai. Tarkime, pajūryje Naujųjų metų nakčiai siūloma išsinuomoti vilą su sale bei miegamosiomis vietomis 20-čiai žmonių už 550 eurų. Pernai tokios sodybos nuoma šventinei nakčiai kainavo 700-800 eurų. Šiuo metu duris užvėrusios maitinimo įstaigos negali būti tikros, ar šventiniu laikotarpiu jiems bus leista dirbti, tad Naujųjų sutikimo organizavimas gali atnešti daugiau nuostolių, nei pelno. Šventinių vakarienių restoranuose kainos liko panašios, tačiau jas siūlančių restoranų Lietuvoje – vienetai.

Tai patvirtina ir viešbučio „Kempinski“ vadovas Kai Schukowskis: „Praėjusiais metais Naujųjų metų vakarienė viešbučio restorane „Telegrafas“ kainavo nuo 350 Eur. Šiais metais kainų mažinti neplanuojame, nes neketiname mažinti suteikiamų paslaugų kokybės ir netgi, sakyčiau, priešingai, esanti situacija mus įpareigoja laikytis papildomų sveikatos, higienos bei saugumo reikalavimų.
Viešbučio paslaugų kainos žymiai nemažėjo. Vietoje didelių nuolaidų stengėmės būti lankstesni su rezervacijų sąlygomis, pasiūlyti daugiau pridėtinių verčių savo svečiams. Restorane kainos taip pat nekito, kadangi net ir karantino metu nemažinome nei maisto nei paslaugų kokybės.

Kaip ir kasmet, intensyviai ruošiamės Kalėdoms bei Naujųjų metų sutikimui. Kol kas planuojame rengti ištaigingą 5 patiekalų vakarienę restorane „Telegrafas“ su gyva muzika. Žinoma, atidžiai stebime esamą situaciją ir galutinį sprendimą dėl Naujųjų metų sutikimo šventės formato priimsime, kai bus aiškus Vyriausybės sprendimas dėl karantino pratęsimo bei barų ir restoranų veiklos ribojimų. Turime ir „planą B“ – nesant galimybei Naujųjų metų šventės organizuoti restorane, vakarienę tieksime privačiai viešbučio kambariuose“.
Kalėdoms papuoštas viešbutis

Jam antrina ir Naujųjų metų šventę organizuojančio „Atostogų parko“ Palangoje atstovė Rasa Fedijienė: „3 dienų poilsio ir šventinio vakaro paketo kaina suaugusiam asmeniui prasideda nuo 199 eurų. Į šią kainą jau įskaičiuota 3 dienų nakvynė viešbutyje arba privačioje rąstinėje viloje, poilsis Vandens ir pirčių erdvėje, šventinė vakarienė ir koncertas. Norintiems kitokio, nei siūlomas, šventinis variantas, teikiame individualius pasiūlymus.

Šventinė Naujųjų metų vakarienė vyks net keliose vietose: stilingoje „Parko virtuvėlėje“ arba „Parko rančoje“. Vakaro metu bus patiekiama prašmatni vakarienė, svečius linksmins šmaikštūs vakaro vedėjai, net kelios gyvo garso muzikos grupės, tokios kaip „Du Donatai“ ir kitos. Vakarą vainikuos fejerverkai.

Tokį poilsio ir šventės paketą mes siūlome jau ne pirmus metus. Nors planuojame, kad šiais metais su švente susijusių išlaidų patirsime daugiau dėl padidintų saugumo reikalavimų ir kitų aplinkybių, kainas klientams buvo nuspręsta išlaikyti nepakilusias“.

Pašnekovai neslepia, kad dėl šalyje nuo pavasario kilusios pandemijos ir įvairių apribojimų, patyrė nemažai finansinių nuostolių. Tačiau artėjant didžiausioms metų šventėms stabdyti savo veiklos neketina. Priešingai – laukdami, ką dėl karantino nuspręs Vyriausybė, ruošiasi pasiūlyti klientams įsimintinų pramogų. „Kempinski“ vadovas tikina, kad siekiant sumažinti nuostolius, viešbutyje sukurti nauji apgyvendinimo bei maitinimo pasiūlymai. Tačiau atvirauja, kad kaip ir daugumą turizmo verslo atstovų, juos labai neigiamai paveikė paskelbtas karantinas bei uždrausta restoranų, barų, sveikatingumo centrų veikla.

„Atostogų parko“ atstovė buvo dar atviresnė ir papasakojo ne tik apie prarastą pajamų dalį, bet ir atidėtus planus: „Kompleksas jau dabar prarado daugiau nei trečdalį planuotų metinių pajamų. Turime daug finansinių įsipareigojimų, kurie niekur nedingo net ir karantino metu, esame vienas didesnių Kretingos regiono darbdavių ir turime įsipareigojimų savo darbuotojams ir regiono bendruomenei. Be to, buvome suplanavę nemažai investuoti į komplekso plėtrą, apylinkių infrastruktūros gerinimą ir papildomų paslaugų kūrimą. Jau dabar matome, kad dalį planų teks atidėti geresniems laikams, tačiau keletą naujovių visgi planuojame pasiūlyti. Norime, kad pasibaigus karantino suvaržymams mūsų klientai turėtų kur kokybiškai pailsėti, galėtų atrasti įdomių naujovių čia pat, Lietuvoje“.
Kalėdoms papuoštas viešbutis

Norintiems švęsti perspėjimai – nė motais

Nors užsikrėtimų Covid-19 skaičiai Lietuvoje kasdien viršija tūkstantį ar du, o mirtys skaičiuojamos dešimtimis, lietuviai, panašu, sunkių metų pabaigą linkę atšvęsti. Šiuo metu galiojantis karantinas ir nuolatiniai epidemiologų bei medikų perspėjimai neatgraso žmonių nuo švenčių planavimo.

„Keli praėję metai šventiniu laikotarpiu viešbučiui būdavo itin darbingi ir aktyvūs. Visu šventinio periodo metu, pradedant nuo viešbučio Kalėdų eglutės įžiebimo šventės gruodžio pradžioje ir baigiant Naujųjų metų sutikimo vakariene, sulaukdavome itin didelio svečių susidomėjimo. Pastaraisiais metais Naujųjų metų sutikimo vakarienei, tiesą sakant, turėdavome didesnę paklausą nei pasiūlą. Tikimės, kad jei Vyriausybė leis, šiemet bus panaši tendencija.

Šiuo periodu pastebime paskutinės minutės užsakymų tendenciją, kada rezervacijos atliekamos dieną prieš arba net tą pačią viešnagės dieną. Todėl pagrindinio rezervacijų srauto šventiniam laikotarpiui dar tik laukiame ir tikimės, kad situacija Lietuvoje neblogės bei galėsime svečiams pasiūlyti šventes sutikti pas mus“, - sako K. Schukowskis.
Vilnius sutinka Naujuosius metus

R. Fedijienės teigimu, klientai rezervuoja vietas ne taip aktyviai, kaip pernai, tačiau pakankamai. Juos taip pat ramina galimybė atgauti sumokėtus pinigus, jeigu įsigaliotų griežtesni apribojimai ar šventė neįvyktų.

„Rezervacijos Naujųjų metų šventei vyksta, tačiau ne taip aktyviai, kaip praėjusiais metais. Paprastai tokiu metu vietų jau beveik nebeturėdavome. Šiais metais galimybe švęsti Naujuosius metus pas mus žmonės domisi gan aktyviai, tačiau nėra linkę rezervuoti poilsį iš anksto. Juos galime nuraminti: net įvykiams pasisukus netikėta linkme, sumokėtų pinigų jie nepraras, pasiūlysime geriausių alternatyvų, su kiekvienam klientui bus siekiama rasti jam palankiausią sprendimą.

Tie, kurie rezervuoja, klausimų dažniausiai neturi: didžioji dalis yra grįžtantys klientai, kurie pasitiki „Atostogų parku“. Klausimų daugiausia sulaukiame iš besidominčiųjų, kurie rūpinasi, kas bus, jei karantino apribojimai būtų pratęsti. „Atostogų parkas“ dirba ir dabar, teikia viešbučio, gydomąsias ir grožio paslaugas – veikla šio karantino metu nėra sustojusi. Griežtesni saugumo reikalavimai, be abejo, kiek pakoregavo veiklą, tačiau mūsų paslaugų spektras vis dar išlieka gan platus. Jei Vyriausybės sprendimu karantino apribojimai būtų pratęsti, klientams pasiūlysime geriausiai jų interesus atitinkančią alternatyvą, tad sumokėtų pinigų jie tikrai nepraras“, - sakė pašnekovė.
Pinigai

Šiemet Lietuvoje daugiausiai Naujametinių pasiūlymų teikia viešbučiai ir privatūs apgyvendinimo verslai. Mėgstantys poilsį gamtoje gana nebrangiai gali rasti sodybų su pirtimi, kubilu ar ant ežero kranto. Tokia šventinė naktis keliolikai žmonių kainuoja nuo 200 eurų ar dar pigiau, jei sodyba įsikūrusi regione.

Norintiems audringesnių pramogų, Naujuosius metus pasitikti klausantis koncerto kviečia sanatorijos bei didesni viešbučiai. Tiesa, tokio renginio kaina – kiek didesnė. Pavyzdžiui, vakarienė su gyva muzika ir dvi nakvynės Anykščių viešbutyje „Gradiali“ vienam asmeniui atsieis beveik 150 eurų. Justino Jaručio koncertas ir vakarienė „Vilnius Grand resort“ viešbutyje be nakvynės kainuoja 164 eurus. Vakarienė, Katažinos koncertas, dvi nakvynės bei maitinimas kitą dieną Druskininkų „Eglės“ sanatorijoje kainuoja 238 eurus. Toje pačioje sanatorijoje Birštone tas pats pasiūlymas, tik su grupės „69 danguje“ koncertu, atsieis 299 eurus. O vakarienė su šventine programa, nakvyne, pusryčiais kitą dieną ir vandens pramogomis „Karpynėje“, Raseinių rajone, vienam žmogui kainuoja beveik 150 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)