Kieme pasigedo rankų darbo kūrinių

Apie vagystę I. Andruškevič pranešė lapkričio 12 d. rytą, pastebėjusi, kad po nakties jos kiemas atrodė neatpažįstamas. Moteris pasigedo savo kurtų kalėdinių gaminių, likusieji buvo sugadinti.

„Dingo 7 vienetai dekoracijų. Ko nesugebėjo išnešti, tai sugadino, nupjovė laidus. Matyt, netilpo į mašiną, nepavyko jiems visko ištempti, tai tiesiog nupjovė“, – svarsto vilnietė.

Dingusių dekoracijų nuotraukomis moteris pasidalino feisbuke tikėdama, kad tokiu būdu pavyks atsekti vagis. Anot jos, dekoracijos – vienetinės, daromos pagal užsakymą, todėl tikėtina, kad aplinkiniai galės jas atpažinti.

„Tai vienetinės mano rankų darbo dekoracijos, kurių nėra masiškai gaminama. Pavyzdžiui, mano kurti angelai viso buvo trys, vienas jų nupirktas, du – pavogti. Pavogtas ir elnias, kurio tokio pat daugiau niekur nėra. Tai yra daiktai, kuriuos pavogusiam žmogui belieka slėpti, nes aplinkiniai galėtų nesunkiai juos atpažinti“, – sako nukentėjusi moteris.

Gelbsti ir policija, ir internautų aktyvumas

I. Andruškevič baiminasi, kad vagys gali mėginti perparduoti pavogtas dekoracijas. Dalindamasi pavogtų gaminių nuotraukomis feisbuke, ji prašė žmonių sąmoningumo nepirkti vogtų gaminių. Į pagalbą atskubėję internautai moterį nustebino aktyvumu – nuotraukomis pasidalinta daugiau nei 6 tūkst. kartų.

„Aš kiekvieną savo gaminį atpažinsiu iš karto, nes jie turi vieną ypatumą. Labai prašau, jeigu kur nors per kalėdinį laikotarpį pamatysite juos, praneškite man. (…) Nepirkite vogto daikto. Kiekvieną savo pirkėją aš prisimenu. Skaudu, kad įdėta daug darbo ir kažkas ateina“, – į internautus feisbuke kreipėsi moteris.

Delfi ji patvirtina, kad dėl vagystės kreipėsi į policijos pareigūnus. Taip pat ji neturi įtarimų, kas ir kodėl galėjo ją apvogti.

„Buvo padaryta apklausa, atvažiavę pareigūnai nufotografavo kiemą, prižadėjo toliau dirbti ir ieškoti. Kol kas nieko nepavyko rasti. Nežinau, kas galėjo taip pasielgti, bet esu nustebusi, kad socialinėje erdvėje tiek daug žmonių liko neabejingi, dalinasi nuotraukomis ir stengiasi padėti – esu labai jiems dėkinga“, – sako I. Andruškevič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)