Tamsoje paskendę sanatorijų ir viešbučių kambariai, bet jau nuo lapkričio vidurio šviečiančia atributika papuoštos gatvės – tokiais kontrastais šiomis dienomis stebina Druskininkų kurortas. Gydyklų parko muzikinis fontanas, kaip ir pernai, paverstas šviečiančia instaliacija, o greta jo lapkričio 30 – gruodžio 3 dienomis įsikurs kelios dešimtys originalių Kalėdinių eglučių.

„Jau devintus metus, artėjant gražiausioms metų šventėms, Druskininkų savivaldybė kviečia visas Druskininkų įstaigas, įmones, organizacijas ir bendruomenes dalyvauti kalėdinių eglučių konkurse bei sukurti išskirtinę Kalėdų pasaką sau, savo šeimai ir kurorto svečiams. Tegul dėl Jūsų sukurtų originalių, ryškių ir spindinčių eglučių Druskininkuose Kalėdos bus pačios šviesiausios“, – pakvietė Druskininkų savivaldybės administracija.

Nors originaliausių eglučių kūrėjams bus žadami apdovanojimai, šiemet suagituoti kurorto verslininkus imtis tokios veiklos nebus lengva, nes uždaryti dėl karantino SPA centrai, restoranai ir viešbučiai pirmiausia rūpinasi, kaip išgyventi ir išvengti darbuotojų atleidimo.

Kalėdinių eglučių parką planuojama atidaryti gruodžio 4 d., tik šiemet į atidarymą nebus kviečiami žiūrovai. Kaip ir kasmet, originaliausias eglutes rinks Druskininkų savivaldybės sudaryta komisija bei druskininkiečiai ir miesto svečiai, balsuodami socialiniame tinkle „Facebook“.

„Pandemija diktuoja, kad Kalėdas šiais metais švęsime ne gausiame draugų būryje, o su šeima. Tad ateinančias savaites išnaudosime miesto puošybai ir gruodį Druskininkai pasitiks kaip tikras šeimos Kalėdų miestas. Kiekviena šeima čia ras ką pamatyti, kur pasivaikščioti, iš ko pasisemti stebuklingo švenčių laukimo. Kviečiu visus prisijungti prie šios kalėdinės pasakos kūrimo. Parodykime, kad esame saugūs, kūrybingi, tvirtesni už bet kokius virusus. Puoškite savo namus, įstaigų ir įmonių vitrinas – tegul Druskininkai šventiniu laikotarpiu spindi kaip niekad ryškiai“, – ragina miestiečius Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)