Kitą savaitę, nuo pirmadienio kauniečiai galės stebėti, kaip rotušės aikštėje gimsta naujoji miesto Kalėdų eglutė. Ją su komanda tradiciškai kuria menininkė Jolanta Šmidtienė. Eglė bus įžiebta jau netrukus, lapkričio 28 dieną.

Dėl koronaviruso grėsmės šį kartą įžiebimas vyks nuotoliniu būdu, jį tiesiogiai transliuos nacionalinė televizija, o šventinis koncertas vyks tuščioje „Žalgirio“ arenoje, į vidų žiūrovai įleidžiami nebus.

„Šiemet dėl karantino žmonės įkalinti namuose, kyla daug streso, depresijos. Todėl nusprendėme sukurti saldžią eglę, kuri primintų namų šilumą, suteiktų daug laimės hormonų“, – sakė J. Šmidtienė.

Menininkė pripažino labai mėgstanti morenginius pyragėlius, todėl kilo idėja eglę papuošti jų motyvais, dekoruoti baltais debesėliais.

Jolanta Šmidtienė

Eglutės karkaso viduje bus įrengta improvizuota saldi pasaka – iš cukraus kubelių pagamintas miesto maketas. Kūrėja užsiminė, kad miestiečiai galės nesunkiai atpažinti jiems gerai žinomus Kauno pastatus bei kitus miesto architektūrinius akcentus.

J. Šmidtienė minėjo, kad šiųmetinė „saldžioji“ eglė įspūdingai atrodys ne tik sumetus, įjungus specialų apšvietimą, bet ir dieną. Ji vylėsi, kad lankytojų srautai dėl to galės pasiskirstyti tolygiau.

„Dėl šalyje galiojančių saugumo reikalavimų, susijusių su COVID-19 viruso plitimu, kalėdinė mugė ir tradicinės edukacijos neplanuojamos. Nuolatos stebime situaciją ir jei ji pasikeis, priimsime atitinkamą sprendimą dėl mugės bei kitų veiklų kalėdiniame miestelyje.

Eglutės įžiebimo šventė šiais metais iš Rotušės aikštės perkeliama į TV ekranus tam, kad kauniečiai ir visos Lietuvos žmonės šventę stebėtų saugiai likę namuose“, – komentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Kauno „kosminė" Kalėdų eglė iš drono

Ji patikslino, kad tiesioginė transliacija televizijos eteryje bus sudaryta iš kelių fragmentų – garsiausių atlikėjų koncerto Žalgirio arenoje, kurioje nebus žiūrovų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sveikinimo bei šventinės Rotušės aikštės.

Plintanti naujojo viruso infekcija koreguoja ne tik švenčių planus, bet ir joms skirtas lėšas. Panašu, kad šiais metais Kaunas išleis mažiau pinigų, nei praėjusiais metais.

„Šiuo metu dar technikai sprendžia, kiek joje bus tiesioginio vaizdo, kiek nufilmuoto iš anksto, todėl renginio sąmata dar irgi tikslinama. Esant karantinui, siekiant išvengti tolesnio koronaviruso plitimo pavojaus Kauno miesto savivaldybės teritorijoje, perplanuojamas ir kalėdinis miestelis, jo veiklos. Lėšos buvo planuotas kalėdinio miestelio namelių dekoravimui. Pasikeitus situacijai, lėšos mažėja“, – sakė Kauno savivaldybės atstovė N. Prevelienė.

Kauno „kosminė" Kalėdų eglė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)