Gruodžio pradžioje kelias dienas sniegu ir trasomis pradžiuginęs slidžių ir snieglenčių mėgėjus, gruodžio 9 d. parkas dėl atšilusių orų buvo laikinai uždarytas. Praėjusios savaitės pabaigoje į šalį atkeliavus šaltesniam orui parkas nusprendė vėl atverti duris žiemos pramogų entuziastams.

Sekmadienį Liepkalnyje jau buvo įjungtos sniego patrankos, kurios balino trasas.

Kaip portalui DELFI patvirtino UAB „Trade state“, valdančios Liepkalnio pramogų parką, vadovas Artūras Bielskus trasos slidininkams ir snieglentininkams bus atvertos jau pirmąją naujų metų dieną – sausio 1.

„Daug sniego esant tokioms sąlygoms pagaminti nepavyko, bet planuojame trasas ir keltuvus atidaryti sausio 1 d.“, – kalbėjo jis.

A. Bielskus teigė, kad net ir šiek tiek atšilus orui sniegas neturėtų per artimiausias dienas nutirpti.

„O vėliau lauksime naujų šalčių, galbūt savaitės pabaigoje jau sulauksime naujo šalčio. Juk ir žiema turi pagaliau ateiti“, – pabrėžė parko vadovas.

Kaip jau minėta, kol kas šiemet žiemos sporto mėgėjai išbandyti lietuviškas trasas galėjo vos apie 10 dienų gruodžio pradžioje.

Pašnekovas pridėjo, kad nors žiema į Lietuvą kaip reikiant vėluoja, tai ne pirmi metai, kai Liepkalnio pramogų parkas pradeda žiemos sezoną jau sausio mėnesį.

Kad Liepkalnio trasose vis dar būtų sniego, nereikia labai didelių šalčių. Sniegas gali išsilaikyti ir esant 5 laipsniams šilumos.

„Bet viską labai naikina lietus. Jei užlyja, tai sniegas greitai gali dingti. Bet ir tai, yra dar vietų, kur sniegas buvo užsilikęs nuo gruodžio pradžios. Žinoma, sumažėję, bet sniego dar buvo likę“, – pastebėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)