Varėnos technologijos ir verslo mokykloje, esančioje adresu J. Basanavičiaus g. 1, Varėna, gruodžio 19 dieną 10:53 val. aktų salėje, renginio skirto Kalėdų eglutės įžiebimui metu, buvo atlikti karpiniais puoštos skulptūros matavimų registravimai, teigiama pranešime spaudai.

Matavimus atliko St-16 grupės mokinys Mantas Mikšenis. Stebėjo žurnalistė, buvusi Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė, Varėnos rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vedėja Stasė Bingelienė ir Valstybinės miškų urėdijos Varėnos regiono padalinio vyriausiasis miškininkas Deimantas Stankevičius. Jie paliudijo, kad skulptūros skersmuo ties pagrindu yra 86 cm, apimtis ties pagrindu - 270 cm, aukštis nuo pagrindo iki žalios viršūnės yra 195,6 cm ir aukštis nuo pagrindo iki snaigės viršūnės - 216 cm.

Kaip kilo idėja? Mokykloje pradėjo veikti „Grožis ir menas“ būrelis, kuriam vadovauja mokyklos socialinė pedagogė Asta Bujienė. Jos tikslas būrelio mokinius supažindinti su kuo įvairesnėmis meno technikomis ir nestandartinėmis jų panaudojimo galimybėmis. Pirmi užsiėmimai buvo skirti kvilingui (tai yra tokia meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius, šie yra formuojami į įvairias figūras iš kurių kuriami meno kūriniai).

Artėjo Kalėdų šventės ir norėjosi mokyklai padovanoti kažką neįprasto, išskirtinio. Taip būrelio vadovei kilo mintis padaryti eglutės skulptūrą. O kad ji būtų nepaprasta, nutarta daryti apie 2 m aukščio. Visas priemones, reikalingas kūrybai, skyrė mokykla. Mokytojas M. Ragauskas su savo mokiniais (M. Mikšeniu, K. Čapliku, L. Talaikovskiu, R. Poškumi, V. Balciukevičiumi, I. Bisirskiene, E. Sakalauskiene, E. Jakučioniu, D. Ščiglinsku, E. Žydeliu, G. Išganaičiu) buvo įpareigoti padaryti eglės skulptūros karkasą iš tinklo. Na, o Karolina Bujaitė, Rūta ir Rugilė Žydelytės, Andrėja Kosmanaitė, Diana Jakavonytė, Monika Savickaitė ir dar keli trumpam užbėgdavę mokiniai pradėjo daryti 2 cm skersmens lašiukus. Eglės skulptūrai padengti sunaudojome apie 5700 lašelių, papuošimams 43 baltus lapelius. Intensyviai dirbome dvi savaites iki pačios vėlumos.

Pradėjus įgyvendinti idėją, kilo mintis pasižiūrėti kokio dydžio yra sukurtos karpiniais puoštos skulptūros. Keletą radome, bet nei Lietuvos rekordų knygoje, nei Gineso neradome niekur paminėta apie Kvilingo būdu sukurtą skulptūrą. Taip būrelio mokytojai kilo mintis pabandyti registruoti mūsų eglę. Šią idėją palaikė mokytojai ir mokyklos direktorius Vygantas Pavalkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)