Kaip teigia viena iš „eglučių užkariautojų“ Deimantė Patumsytė, kalėdinių Lietuvos eglučių lankymas jau tapęs kasmetine draugų atrakcija. Šiemet gruodžio 20-ą dieną draugų septynetukas iš Kauno rotušės pajudėjo specialiai šiai kelionei išpuoštu automobiliu.

„Eglučių turas 2019“ – toks užrašas dengia galinį autobusiuko langą, o šalimais stiklus puošia geltonos eglutės. „Eglučių užkariautojai“ pasirūpino ne tik autobusiuko, bet ir savo kalėdiniu įvaizdžiu – kalėdinėmis kepurėmis, elnių ragiukais ir nosytėmis.

„Šį savaitgalį Lietuvoje septynių draugų kompanija, vadinanti save eglučių užkariautojais, surengė kasmetinį eglučių turą. Aplankytos net 53 eglės per tris dienas. Ši kompanija, pasirodo, turi visus įrodymus ir vaizdinę medžiagą, jog tai tikrai tiesa“, – dalindamasi kelionės metu iškeptomis nuotraukomis, skelbė Deimantė.

Kalėdinė kelionė, prasidėjusi nuo „kosminės“ Kauno eglės, baigėsi prie laiškais, palinkėjimais ir žaisliukais išpuoštos Rumšiškių eglės. Tarp jų – miestai ir miesteliai, kaip Raudondvaris, Veliuona, Tauragė, Šilutė, Klaipėda, Palanga, Plungė, Telšiai, Anykščiai, Vilnius ir kiti. Jau per pirmąją kelionės dieną kompanija spėjo aplankyti net 18 eglučių.

Šventiniame maršrute prie eglučių įsiamžinę draugai, dalindamiesi nuotraukomis feisbuke, buvo pilni įspūdžių. „Eglučių užkariautojai“ prisipažįsta, kad kelionė anaiptol nebuvo lengva, mat kai kurias eglutes surasti pavykdavo tik pasitelkus navigaciją.

„Draugų kompanija Jurbarke pasimetė nuo eglučių gausos. Visgi, atradus pagrindinę miesto eglę, draugų kompanija pajudėjo toliau“, – tokiais šmaikščiais pastebėjimais kiekvieną savo įkeltą eglutės nuotrauką palydėjo „eglučių užkariautojai“. Be pertraukų, draugai vienu ypu prakeliaudavo apie 10 valandų, po kurių stabtelėdavo pailsėti.

Kaip teigia „eglučių užkariautojai“, vieną didžiausių įspūdžių jiems paliko Šiaulių eglutė. Tiesa, nors draugai nuo pat pradžių manė, kad originaliausios eglutės titulą skirs Anykščių eglei, pastatytai ant platformos upės viduryje, tačiau, apsilankę Gelvonuose, persigalvojo: seniūnijos kieme ši eglutė žiba ant paties pastato.

Tiesa, apie šių draugų nuotykius rašėme ir pernai. Tąkart vienas iš jų, Edmundas Sladkevičius, pasakojo, kad tradicijos laikosi jau ne pirmus metus.

„Pirmais metais nuotraukų niekur nekėlėme – tiesiog važiavome dėl savęs, norėjome pasigrožėti patys. Pernai aplankėme 18 eglučių, o šiemet nusprendėme apvažiuoti dar daugiau. Gavosi taip, kad aplankėme 43 miestus, miestelius ir kaimus“, – pernai metais kalbėjo Edmundas.

Galima pastebėti, kad draugai ir toliau sėkmingai muša savo kalėdinio turo rekordus – pernai aplankę 43 eglutes, šiemet viso jie pamatė net 53.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)