Būtent jo šiemet sukurta Kalėdų eglė priverčia nustebti didžiausią dalį Estijos gyventojų. Šalia Talino esančiame Vymsio miestelyje menininko užmanymu pastatytas šventinis medis iš plastikinių vandens bakelių.

Estai jau ne vieneri metai laukia, ką Kalėdoms pasiūlys menininkas T. Suupur. Vyras per kelerius metus išgarsėjo kurdamas neįprastas Kalėdų egles. Jo kurti šventiniai medžiai kelerius metus iš eilės puošė ir Estijos Rakverės miestą. Kai kurioms eglėms pavyko pagauti ir užsienio žiniasklaidos priemonių dėmesį.

Estų menininkas stebina neįprastomis kalėdinėmis eglutėmis

Tiesa, drąsūs menininko sprendimai sulaukė ir senamadiškų politikų pasipriešinimo. Pastarieji tikino, kad Rakverei reikia tradicinės kalėdinės eglės. Šiam miestui atsisakius menininko paslaugų, jis pradėjo savo idėjas įgyvendinti kitose Estijos gyvenvietėse.

Estų menininkas stebina neįprastomis kalėdinėmis eglutėmis

Šiemet Vymsio gyventojai ir valdžia susisiekė su menininku ir pakvietė jį pastatyti pirmąją menininko instaliaciją šiame mieste. Kalėdinis medis šiemet sužibo pastatytas iš plastikinių bakų.

Estų menininkas stebina neįprastomis kalėdinėmis eglutėmis

T. Suupur jau džiugino Estijos gyventojus ir svečius Kalėdų eglėmis iš tokių medžiagų kaip rąstinės lentos, spalvotų langų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)