Lapkričio 30 d. įžiebtos Vilniaus ir Kauno kalėdinės eglutės nepaliko abejingų – tai galima matyti ir socialiniuose tinkluose, kuriuos užplūdo gausybė nuotraukų su kalėdinėmis didžiųjų miestų puošmenomis. Elegantiška, šachmatų žaidimą menanti Vilniaus eglė Katedros aikštėje tapo tikra karaliene, o aplinkai draugišką Kauno Rotušės aikštės žaliaskarę papuošė ryškiaspalviai kosminiai kūnai, pagaminti perdirbus pernykštes dekoracijas.

Kaip ir kasmet, DELFI skaitytojus kvietėme balsuoti, kurio iš dviejų didžiausių šalies miestų eglė šiemet sužavėjo labiau. Iki gruodžio 16 d. balsuota beveik 27 tūkst. kartų. Sustabdžius balsavimą, galima matyti, kad 56 proc. balsų atiduota Vilniaus eglei, o 44 proc. – Kauno. Nors pernai metų balsavime daugiausiai simpatijų sulaukė Kaunas, šiemet gražiausia eglute DELFI skaitytojai išrinko Vilniaus karalienę.

Pernykštė Kauno eglė DELFI skaitytojams patiko labiau

Kaunui kasmet stebinant originaliais Kalėdų eglės įvaizdžiais, tradiciškai kvietėme skaitytojus balsuoti, kuri eglė patiko labiau: pernykštė ar šiųmetė? Pernai eglę papuošė pusnys, sukurtos iš skaidrių plastikinių šiaudelių. Dekoracijoms panaudota 2–3 milijonai vienkartinių šiaudelių, kurie šiemet buvo prikelti naujam gyvenimui ir tapo kosminių kūnų dekoracijomis.
Kauno šių metų ir pernykštė eglutės

Apklausoje balsuota 5534 kartus, iš kurių 56 proc. balsų teko pernykštei eglei, o 44 proc. balsų teko šiųmetei.

Baltijos šalių sostinių eglių rinkimuose geriausiai įvertinome saviškę

Baltijos šalių sostinėms įžiebus savo egles, kvietėme pasigrožėti ir jomis bei atiduoti balsą gražiausiai. Gruodžio 1 d. Rygoje, Doma aikštėje, sužibo 30–35 metų amžiaus natūrali eglė, o Talino Rotušės aikštėje eglutė papuošta raudonais širdžių formos žaisliukais.
Vilniaus, Rygos ir Talino Kalėdų eglės

Šiemet gražiausios Baltijos šalių sostinių eglučių rinkimuose dalyvavo 10 962 DELFI skaitytojai, daugiausiai simpatijų atidavę Vilniaus eglei. 55 proc. skaitytojų balsavo už Vilniaus eglutę, 40 proc. – Talino, o 5 proc. – Rygos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)