Namo sieną puošianti eglutės ir elnių galvų su ragais dekoracijos, rožine spalva kieme sužibęs flamingas, namo stogą puošianti įspūdingo dydžio snaigė. Tai tik kelios iš didelės gausybės šeimos sodybos puošmenų, tamsiu paros metu traukiančių praeivių ar pro šalį vykstančių gyventojų akis.




Dekoracijų autorius B. Kaminskas pasakojo, kad dekoracijų gausa save ir aplinkinius šeima jau džiugina trečius metus.



Vyras prisipažįsta, kad kasmet namus pradeda puošti vis anksčiau.

 „Kaip ir pastebėjome, kad miestuose puošimasis prasideda vis anksčiau“, – šypsojosi jis. B. Kaminskas prisipažino, kad šiemet dekoruoti savo kiemą ir namus kalėdinėmis puošmenomis pradėjo jau po Vėlinių.



O visas šviesas ir papuošimus šeima įžiebia maždaug dvi savaitės iki švenčių. Sodybos šeimininkas žada, kad visos švieselės ir toliau mirgės iki Trijų karalių šventės.


Iš pradžių B. Kaminskas šviesas jungia tik vakarais, tačiau artėjant šventėms, namo ir kiemo papuošimais galima džiaugtis ir jau nuo ankstyvo ryto (apie 6 val.) iki kol pakyla saulė ir sušvinta.

Pašnekovas prisipažino, kad kol kas sodyba dar nėra tapusi didžiule kalėdine įžymybe, tačiau kuo toliau, tuo labiau pritraukia vis daugiau smalsuolių. O garsas apie išskirtinius papuošimus Šiupyliuose keliauja iš lūpų į lūpas. 

„Girdėjome, kad ir kokio pravažiuojančio autobuso vairuotojas keleiviams papasakoja apie mūsų namą“, – šypsojosi pašnekovas.



Nors namą dabinti kalėdinėmis dekoracijomis Kaminskai pradėjo po Vėlinių, dekoracijų medžioklė vyksta ištisus metus. Kaip prisipažino vyras, dažniausiai šeima dekoracijas įsigyja internetinėse parduotuvėse, o kartais sulaukia ir kaip dovanų ar suvenyrų iš artimųjų ar draugų.


Namui ir kiemui papuošti pora pasitelkia ir savo kūrybiškumą. Pavyzdžiui, šiemet vyras ir žmona patys sukonstravo didžiulę snaigę, kuri puošia namo stogą.

Kasmet Kaminskai kuo nors atnaujina savo dekoracijas. Staigmena ruošiama ir kitiems metams, tačiau, kokia ji bus, B. Kaminskas kol kas neatvirauja.



„Papuošimus kuriame ir puošiame namus bei kiemą kartu su žmona. Pasitariame, kad dekoracijos per daug viena kitos neužgožtų, kad nebūtų visko per daug prikišta“, – toliau pasakojo jis.


Jūsų ar kaimynų namas taip pat šventiškai ir gražiai papuoštas Kalėdoms? Pasidalinkite nuotraukomis su DELFI redakcija el. paštu grynas@grynas.lt

DELFI primena, kad įspūdingai pasipuošusių ir gausiai lemputėmis nukabinėtų sodybų Lietuvoje jau yra ne viena. Pavyzdžiui, didelio populiarumo jau yra sulaukęs Šiaulių miesto gyventojo Arvydo namas, tapęs miesto pažiba.



Yra kuo pasigrožėti ir važiuojant per Vilkaviškį. Jame gyvenanti šeima nuostabiai žiemos šventėms išpuošia savo kiemą.

Šviesų jūroje kasmet paskęsta ir vienas namas Jurbarke.




Kalėdinių lempučių šviesa apgaubia ir vieną namą Šilalės rajone.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)