Kukliai, bet jaukiai – turbūt taip geriausia būtų apibūdinti šventinius renginius Varėnoje pradėjusią Kalėdų eglutės įžiebimo šventę, surengtą penktadienio, gruodžio 13-osios, vakarą.

Nuo pietų Varėnos kultūros centro kino ir parodų salėse tęsėsi tradicinė tautodailininkų ir amatininkų dirbinių paroda-mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“. Pirkėjai ir pardavėjai – visi čia savi, susitinka kasmet, žino pas kurį meistrą gražiausių dovanų šventėms ieškoti.

Koncerte „Magiškos Kalėdos“ taip pat išsiversta be kviestinių žvaigždžių – padainavo Varėnos moksleivių kūrybos centro vokalinė grupė, pramoginės dainos choras „Bruknelė“ ir solistės Guostė Plokštytė bei Emilija. Itin šiltai publika sutiko projekte „Lietuvos balsas. Senjorai“ išgarsėjusį varėniškį Irmantą Čepaitį, o kai atėjo laikas įžiebti eglutę, į sceną susirinko visi atlikėjai, Kalėdų senelis ir Varėnos rajono meras Algis Kašėta.

Pasak šventės žiūrovų, fejerverkų, nušvitus eglei, šiemet paleista į apniukusį dangų perpus mažiau, negu prieš metus, bet dėl tokio rajono valdžios taupumo niekas nesijautė nuskriaustas, ypač kai Kalėdų senelis vaikų miniai iš savo maišo padalijo saldumynų.

„Ąžuolo“ gimnazija, vietoje padovanotos miestui įspūdingo dydžio eglės, iš A. Kašėtos gavo dovanų vazone pasodintą eglutę.

Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas, paklaustas, ar tikrai gimnazija savo noru atidavė tokią gražią eglę, teigė, kad žaliaskarę jau seniai reikėjo pjauti, nes ji kažkada neapgalvotai pasodinta pernelyg arti gimnazijos pastato, nesitikint, kad užaugs tokia didelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)