Priešais pilį suspindusi eglutė puošta šviečiančiais apskritimais. Jie ypatingai atrodo sutemus.

O štai medžio viršūnę puošia aukso spalvos karūna. Šiais metais eglutė išsiskiria savo originaliomis dekoracijomis.

Aplankyti kalėdinės puošmenos jau renkasi vietiniai gyventojai ir miesto svečiai. Visi jie taip pat apžiūri šventiškai pasipuošusį miestą: dekoracijų galima rasti ir kitose Trakų vietose.

Tačiau šių metų eglutės papuošimai kai kam kelia asociacijų su skraidančiomis lėkštėmis.

Štai Trakuose gyvenantis Segėjus DELFI teigė, kad eglutė jam graži ir išradinga, bet tuo pačiu ir kai ką primena.

„Mūsų eglutė šiemet tikrai graži. Nuėjau ir pamačiau, kad jos papuošimai - tarsi skraidančios lėkštės. Tikri kosminiai objektai. Net nusišypsojau", - pasakojo jaunas vyras.

Julija taip pat jau spėjo apžiūrėti savo miesto eglutę. „Na iš tiestų ji jauki. Bet daugelis sako, kad ji kaip skraidanti lėkštė. Man irgi papuošimai panašūs į tas lėkštes. Atrodo linksma", - įspūdžiais dalinosi moteris.

Diskusija dėl Trakų eglės jau persikėlė ir į Feisbuką. Karolis, apžiūrėjęs eglutės nuotraukas, sakė, kad dekoracijos - tikrų tikriausios skraidančios lėkštės.

„Kažkas sakė, kad Kauno eglė šiemet kosminė. Ne! Kauno eglė - kaip eglė. Bet štai Trakų - tikrai kosminė. Ar jums papuošimai neprimena skraidančių lėkščių?" - pastebėjo Karolis.

DELFI primena, kad įžiebus eglę Trakams buvo suteiktas Lietuvos Kultūros sostinės vardas, kurį mietas perėmė iš Rokiškio.

Trakai 2020 metais ketina savo istorinį miestą paversti šalies kultūros centru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)