Nors orai toli gražu dr ne žiemiški, Kalėdų eglės įžiebimo renginys „Sninga iš meilės...“ atėjusius į šventę nukėlė į žiemos pasaką.

„Dalis eglučių pasitinka jau miesto žiedinėse sankryžose. Be to, prieš pat eglutės įžiebimo šventę išdygo 30 nykštukų, kurie įsikūrė Vytauto gatvėje. Pagrindinė eglė dedikuota Žemaitijos metams. 12 metrų eglutė sukurta iš daugiau nei 500 eglišakių. Dekoracijos sukurtos iš 50-ties LED lempučių, 100 aukso spalvos žaislų ir 700 metrų girliandų. Pačios dekoracijos atkartoja gyvybės medį, ant kurio šakelių įkurdintos lietuviškos saulutės“, – atskleidė savivaldybės atstovas Albertas Barauskas.

Eglutės įžiebime, be abejo, apsilankė ir Kalėdų senelis. Aikštėje paruošta Kretingos rajono kultūros centro meninė programa, „Lietuvos balso“ nugalėtojos Monikos Marijos koncertas, šventinis fejerverkas ir, žinoma, suspindo pagrindinė miesto eglė, kvietė pasinerti į Kalėdų stebuklo laukimą. Tiesa, kretinginškiams buvo iškilusi grėsmė neįžiebti šeštadienį eglutės, mat Kalėdų senelis pasiklydo, kai sumanė į Kretingą pirmą kartą atvykti traukiniu. Jį klaidžiojantį po miestą rado policijos pareigūnai, kurie ir atvežė į šventės vietą. Taigi, Kalėdų laukimo šventė buvo išgelbėta.

Dar viena eglutė, padabinta Tiškevičių heraldikos simboliais – mėnuliu bei žvaigžde – tądien sušvis ir Kretingos muziejaus tradicinių amatų centro kiemelyje. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka mažuosius kretingiškius kvies kartu įžiebti Kalėdų eglutę vaikų edukacijos erdvėje.

Kretingoje šventiniu laikotarpiu numatoma gausybė edukacinių programų, kurių metu bus galima sukurti dovanėles sau ir artimiesiems. Kalėdinėse amatų dirbtuvėse bus galima susikurti kalėdinius žaislus ir atvirukus, mokytis lieti žvakes, kepti meduolius, kūčiukus ir virti kisielių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)