„Mūsų pasaulyje viskas gerai“

Kėdainiečiai vos įžengę į Didžiosios Rinkos aikštę pasijuto lyg viduramžiuose. Santūrioje senamiesčio aikštėje visus kerėjo įspūdingas ugnies ir pirotechnikos šou. Skambant „Lauros studijos“ dainai „Sparnai gerumo“ ne vienas suaugęs nuo jaudulio braukė santūrią ašarą. Įsismarkavę vaikai visus užkrėtė gera energija, aikštėje bendravo draugai ir kaimynai. Visa Kalėdinė programa kūrė paslaptingą gerumo ir meilės kupiną nuotaiką. „Nepamirškite Kalėdų dvasios.

Tegul artimieji ir draugai pajaučia jūsų gerą energiją ir dosnumą iki pat Trijų karalių. Tegul kuo ilgiau būna gera Jūsų nuotaika, mieli žmonės, o paskui lai jus šildo mieli prisiminimai. Patys tikėkime stebuklais ir būkime laimingi“, ̶ įžiebdamas svarbiausią Kėdainių krašto eglutę gyventojus gerumo nepamiršti ragino meras Valentinas Tamulis. Aikštėje tvyrojusią šventinę nuotaiką galima apibūdinti trumpa citata iš dainos „Mūsų pasaulyje viskas gerai“. Tokio Kalėdų miestelio, koks yra šiemet mieste dar niekada nebuvo.

Dekoracijoms įkvėpimo ieškojo senojo miesto architektūroje

Pagal išsilavinimą architektė Jolanta Tūraitė į Kėdainius su idėja atvažiuoja jau ne pirmą kartą. Moteris didžiuojasi jau penkis kartus kūrusi mūsų šventėms eglutes. Didinga ir santūri eglutė puikiai atspindi didingiausius Kėdainių laikus menančią jo dvasią ir primena mūsų miesto istoriją. Ji atkartoja architektūrinius mūsų miesto pastatų elementus ir darniai įsilieja į aikštės visumą. Jos viduryje eglutė iškyla kaip savarankiškas architektūrinis švenčių simbolika spindintis statinys, telkiantis bendruomenę savo jaukumu. Kūrėja tikina, kad šviečiančius puošybos elementus sukūrė žiūrėdama į miesto pastatų architektūrinius sprendinius. Viduramžių architektūroje ir renesansinėje miesto dvasioje įkvėpimo ieškojusi J. Tūraitė su komanda eglutę padabino lyg nėriniais šviečiančiais raštais. Žiūrint į aikštės valdovę, jos šventinis drabužis taip ir atrodo: minkštas, švelnus, apgaubiantis. Šiltos baltos spalvos lempelės eglutę daro šiltą ir jaukią.

Unikali ir savo dekoru, ir konstrukcija

Kėdainių eglutės kūrėja Jolanta Tūraitė sako, kad Kėdainių eglutė be unikalaus jos dekoro dar išsiskiria ir savita konstrukcija. Ji turi pirmą šviečiantį ratą, kuris apjuosia eglutę architektūrines miesto linijas ir raštus atkartojančiu žiedu. Iš jo vidaus tarsi išauga pagrindinis 12 metrų aukščio eglutės karkasas. Jis puoštas specialiai Kėdainių eglutei kurtomis šiltos baltos spalvos dekoracijomis. Iš toli žvelgiant jos atrodo kaip jaukus eglutės drabužis. Eglutei panaudotas jau prieš kelis metus pagamintas metalinis karkasas. Karkasui apvilkti sunaudota 1 200 eglių šakų, kurias padovanojo Ąžuoloto girininkija.

Eglių šakos nugenėtos eglių masyvuose gavus specialų girininko leidimą. Pagrindinė miesto eglutė buvo statoma beveik tris dienas. Miesto puošybai panaudoti elementai iš miesto herbo – stilizuoti sparnai.

Bus pramogų mažiesiems

Organizatoriai nudžiugins mažuosius. Gruodžio 7, 27, 28 dienomis nuo 12 iki 20 val. senamiesčio gatvelėmis važinės traukinukas. Kad tai bus viena iš geidžiamiausių sezono atrakcijų, neabejojo niekas. Svajonę išpildė AB „Lifosa“ apmokėjusi visas traukinuko išlaidas. „Buvo verta pasistengti, kad traukinukas užsuktų ir į Kėdainius, nes gerai žinau, kaip mažieji laukia šios pramogos“, − sako rajono meras Valentinas Tamulis. Savaitgaliais – gruodžio 7, 8 ir 14, 15 ir 21, 22 dienomis − nuo 16 iki 19 valandos mieste veiks Kalėdų Senelio rezidencija. Ji įsikurs aikštėje prie eglės. Tai dar vienas džiaugsmas mažiesiems. Organizatoriai kviečia pasivaikščioti po miestą šiokiadieniais ir savaitgaliais, pasigrožėkite dekoracijomis bei pajuskite artėjančių švenčių dvasią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)