Apie eglutės įžiebimą šventės kūrėjai galvoti ėmė dar šiltuoju metu laiku. Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė atvirauja, kad dar vasarą ėmė dairytis idėjų.

„Radome gatvės aktorius Lenkijoje, Varšuvoje. Lenkijos teatras „Teatr Akt“ rodo išties įspūdingus spektaklius, tad kartu su lietuviais pastatė pusvalandį truksiantį spektaklį Palangoje. Jis rodomas prieš pat eglutės įžiebimą. Aktoriai kviečia pakeliauti laiku, apjuosti žemę. Spektaklis sukurtas iš keturių dalių: „laiko keliautojai“, „santarvė ir taika“, „meilė ir gerumas“ bei „viltis ir tikėjimas“ – su tuo einame į Kalėdų laukimą. Renginyje pasirodo kojūkininkai, šoka angelai. Tikimės, kad oras nesutrukdo šventei, nors vėjas išties stiprus. Be abejo, atvyksta Kalėdų senelis, o eglutės įžiebimas paskelbtas patrankos šūviu“, – kalba V. Petrauskienė.

Daugiau fotografo nuotraukų galite rasti čia: https://www.f360.lt/

Pašnekovė atvirauja, kad Palangoje norėjosi žmonėms padovanoti kitokį reginį, ne tik koncertą, bet ir šiltą ir įspūdingą reginį.

Eglutės įžiebimu pramogos čia nesibaigia. Netoliese, pagrindinėje miesto aikštėje, spalvingomis lemputėmis pražydo norų išsipildymo parkas. Paslaptis, kaip sužinoti, kad noras išsipildė, ilgai nebus saugoma – tai sužinosite iškart prisėdę ant suolelio ir paspaudę vieną mygtuką. Jei medis šalia ims mirguliuoti – būkite tikras, kad noras išsipildys. Tiesa, kad noras tikrai išsipildytų, vieną sąlygą reikės įgyvendinti patiems – tai atvykti į Palangą, mat čia sugalvoti norai čia ir pildosi. Tokią žaismingą idėją atskleidusi Palangos savivaldybės atstovė Jurgita Vanagė sako, kad sumanymas kilo kaip pakvietimas apsilankyti kurorte bet kuriuo metų laiku.

Šeštadienį laukia dar keli renginiai pajūryje – kalėdinės eglutės bus įžiebtos Kretingoje ir Šventojoje, o Klaipėdoje laukia ledo pasaka, kuri kvies pačiuožinėti pačiūžomis pačioje uostamiesčio širdyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)