Pačius mažiausius šventės svečius pagal iš anksto sudarytą grafiką nuo ketvirtadienio vežioja Kalėdų traukinukas, kviečiantis Lazdijų gyventojus ir svečius į šventinius renginius.

Nepriklausomybės aikštėje įrengtuose nameliuose prekiaujama arbatžolėmis, kūčiukais, saldžiaisias grybukais, Kalėdų vainikais, šventinėmis kompozicijomis, rankų darbo kalėdiniais žaisliukais ir papuošalais, arbatžolėmis, šventiniais meduoliais, rankų darbo žvakėmis ir medumi.

Penktadienį, gruodžio 6 d., nuo 16 val. prasidės Lazdijų miesto Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Rajono kultūros centras pristatys meninę programą pagal pasaką „Raudonbatė ir 7 nykštukai“, pasirodys „Ugnies teatro“ fakyrai.

Šių metų Lazdijų eglutė neįprasta tuo, kad į ją galima įeiti, parašyti Kalėdų seneliui laišką, ir pasiklausyti nykštuko sekamos pasakos.

Šventiniai renginiai tęsis visą šį mėnesį: gruodžio 11-12 ir 18-19 dienomis Nepriklausomybės aikštėje prekiaus visos Lietuvos amatininkai – medžio drožėjai, tekstilininkai, sūrininkai ir konditeriai, gruodžio 13 d. savo gaminius mugėje pardavinės Lazdijų rajono mokyklose veikiančios jaunimo mokomosios bendrovės, o gruodžio 20 d. bus surengta bendruomenių mugė.

Visus mugės svečius savanoriai, tarp jų ir Lazdijų rajono savivaldybės vadovai, du savaitgalius iš eilės kvies nemokamai vaišintis rajono gamintojų meduoliais ir arbata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)