Praėjusį šeštadienį didelėje dalyje didžiųjų Lietuvos miestų sužibo kalėdinis pasididžiavimas – eglutės. Tačiau nuostabiais žaliaskarių kūriniais gali pasigirti ir kitų Europos šalių sostinės.



Briuselis



Daugybę turistų Belgijos sostinėje vakarais pritraukianti Didžioji aikštė iki sausio 5 d. dienos kvies pasigrožėti ne tik šviesų ir muzikos šou prie gausių architektūros stiliais statinių, bet ir išvysti Kalėdų eglę.



Pagrindinėje miesto aikštėje kalėdiniu laikotarpiu taip pat veiks šventinė mugė. Skaičiuojama, kad kasmet Briuselio kalėdinę mugę aplanko apie 2,5 mln. žmonių.



Kalėdų eglė Briuselyje

Praha



Čekijos sostinėje pagrindinė miesto Kalėdų eglė tradiciškai įžiebiama paskutinį lapkričio savaitgalį. Šviečiančiais angelais ir kalėdiniais burbulais papuošta eglė miesto gyventojai ir svečiai galės džiaugtis iki sausio 1 d.

Kalėdų eglė Prahoje

Kopenhaga



Gruodžio 1 d. prie Danijos sostinės Rotušės suspindėjo Kopenhagos pagrindinė miesto eglė. Oficialų eglės įžiebimą aplankė ir Kalėdų senis, kuris ir padėjo suteikti kalėdiniam medžiui šventinių šviesų.

Kalėdų eglė Kopenhagoje

Talinas



Estijos sostinėje pagrindinė Kalėdų eglė taip pat įžiebta pirmąją gruodžio dieną. Raudonų širdžių formų žaisliukais papuošta eglė – ne vienintelis traukos taškas kalėdiniu laikotarpiu Talino centre. Aplink eglutę tradiciškai įsikūrė kalėdinis turgus, kuris lankytojus kvies užsukti iki sausio 7 d.

Kalėdų eglė Taline 2019 m.



Atėnai



Nors graikams baltos Kalėdos – neįprastas reiškinys, kalėdinių eglučių tradicija gyventojus nukelia į šventinį laikotarpį.

Kalėdos Atėnuose

Paskutinę lapkričio dieną Atėnuose įžiebtos eglutės kartu su šventiniu koncertu. Beje, kalėdinę nuotaiką miesto gyventojams ir svečiams kuria lempučių girliandomis nušviesta medžių alėja.

Kalėdos Atėnuose

Londonas


Nors pirmąją gruodžio savaitę pagrindinės miesto Kalėdų eglės dar nespindėjo, kai kuriose Didžiosios Britanijos miesto vietose jau buvo galima grožėtis kalėdinėmis eglutėmis.

 Pavyzdžiui, šią savaitę jau spindi Kalėdų eglė prie Vestminsterio.



Vestminsterio Kalėdų eglė Londone

Daugybės žiūrovų jau sulaukė ir Vilties medis. Ši moderni eglutė yra kol kas pati didžiausia iš LED šviesų pagaminta eglutė Londone. Medžio kūrėja – architektūros dizainerė Elyne Legarnisson. Eglutę išvysti galime „Winterfest“ festivalyje, Vemblio parke.

Kalėdų eglė Winterfest festivalyje, Londone


Ryga



Kalėdinė eglutė jau nušvitusi ir kaimyninėje Rygoje. Latvijos sostinės kalėdinis papuošalas vainikuotas gaidžio, kuris yra miesto simbolis, viršūne. Aplink pagrindinį miesto kalėdinį medį taip pat įsikūrusi kalėdinė mugė.



Paryžius



Kol bus įžiebtos kalėdinės eglės Prancūzijos sostinės centre, miesto svečiai ir gyventojai gali pasigrožėti jau šviečiančiomis eglutėmis prekybos centre „Galeries Lafayette“.

Kalėdų eglė Paryžiaus „Galeries Lafayette“ prekybos centre

Kalėdine dvasia prekybos centras apsigaubė jau nuo lapkričio 14 d.



Kalėdų eglė Paryžiaus „Galeries Lafayette“ prekybos centre

Budapeštas



Prie įžymiojo Vengrijos sostinės Parlamento pastato vakarais jau galima pamatyti, kaip nušvinta viena iš Budapešto kalėdinių puošmenų. Šiemet Kalėdų eglė yra 20 metrų aukščio ir sveria 20 tonų. Eglę miestui padovanojo vengrė iš šalies centre esančio Vesprėmo miesto.

Kalėdų eglė Budapešte


Berlynas



Įvairiomis spalvomis sužibusiomis ir įvairiausiais papuošimais apkarstytomis eglėmis jau džiugina ir Vokietijos sostinė. Viena spalvočiausių eglučių įsikūrusi Marlene Dietrich aikštėje.



Kalėdų eglė Marlene-Dietrich-Platz, Berlyne

Eglutė jau įžiebta ir Breitscheidplatz aikštėje. Tarp pastatų nedidelėje aikštėje įsispraudusi Kalėdų eglė pasipuošė raudonais žaisliukais.

Kalėdų eglė Breitscheidplatz aikštėje, Berlyne


Žiemos vakarus savo šviesa šildo ir Kalėdų eglė Berlyno Žandarmenmarkto aikštėje, kur kartu įsikūrusi kalėdinė mugė.



Kalėdų eglė Žandarmenmarkto aikštėje, Berlyne

Lemputėmis nukarstyta ir įžiebta vakarais spindi ir Kalėdų eglė prie Reichstago.



 Kalėdų eglė prie Reichstago, Berlyne

Lyg iš žvaigždėto dangaus nusileidusi Kalėdų eglė jau spindi ir prie Berlyno Brandenburgo vartų.

Kalėdų eglė prie Berlyno Brandenburgo vartų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)