Tiesa, tai ne pirmi metai, kai kalėdiškai pasipuošusios Širvintos atkreipia ir aplinkinių miestų gyventojų dėmesį. Pernykštės eglės nuotraukomis aktyviai besidalinę internautai Širvintų žaliaskarę titulavo viena gražiausių, o užpernai metais Širvintų eglė, virtusi ant debesies nutūpusiu angelu, taip pat sulaukė didelio dėmesio feisbuke ir, tikriausiai, iki šiol įsiminė kiekvienam.

Šiemet lapkričio 29 d., penktadienio vakarą, atsinaujinusioje Širvintų aikštėje prie skulptūros „Širvinta“ sužibusi 15 metrų aukščio eglė renginio svečius nukėlė į pasaką, kurioje, mostelėjus burtų lazdele, įvyksta stebuklai. Simbolines burtų lazdeles buvo pasigaminę Širvintų darželinukai ir moksleiviai. Visiems sušukus burtažodį „Stebuklus kuriame kartu!“ ir mostelėjus lazdele, sužibo šiųmetė baltaskarė eglutė.

„Graži“, „įdomi“, „pasakiška“, „nuostabi“ – tokiais epitetais ir tūkstančiais reakcijų eglutę lydėjo feisbuke savivaldybės pasidalintas nuotraukas išvydę vartotojai. Šiemet miestui puošti eglė nekirsta: dekoratyvinės šakos dėliotos ant kūgio formos metalinės konstrukcijos.

Pernai paklausta, koks yra gražios Kalėdų eglutės receptas, savivaldybės viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Aušrinė Miliukaitė-Janovskienė aiškino, jog tai – ankstyvas pasiruošimas. Anot jos, eglutės įvaizdis būna aiškus jau vasaros pabaigoje.

„Kalėdinės eglės ir miesto puošybos planavimo neatidedame paskutiniams mėnesiams, o po truputį gvildename ištisus metus. Pradedame galvoti vos nupuošę eglę, ir jau vasaros pabaigoje turime aiškią koncepciją. Pačią idėją ir kūrybinę užduotį suformuluojame patys – savivaldybės vadovė, merė Živilė Pinskuvienė, administracijos direktorė Ingrida Baltušytė-Četrauskienė, merės patarėja (dabartinė vicemerė - DELFI) Janina Pažusienė. O ją techniškai išpildyti patikėta UAB „Švenčių studija“, projekto konstrukcijų autorius – Dominykas Koncevičius. Šiemet norėjome sukurti ir paprastą, bet kartu ir ypatingą, subtilią, pasaką atspindinčią, apie namų šilumą ir jaukumą kalbančią eglutę, jaukų, meile artimam (vaikui, mamai, tėvui, seneliui, kaimynui...) alsuojantį miestą", – pernykštę eglutę komentavo ji.

Kviečiame prisiminti, kaip Širvintų kalėdinė eglutė atrodė pernai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)