„Stebuklą gali sukurti patys žmonės – su šia žinia šiemet pasitiksime šventinį laikotarpį“, – sako Širvintų r. savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, pakvietusi rajono darželių, mokyklų bendruomenes, tėvelius ateiti į šventę kartu su savo vaikais pagaminus simbolinę burtų lazdelę.

„Kūrybiškumas, tikėjimas ir pasitikėjimas vienija, taip gimsta gražiausi darbai“, – teigia Ž. Pinskuvienė.

Apie tai kalba ir didžiosioms metų šventėms besipuošiantis miestas. Širvintų miesto eglė šiemet žiba naujoje, dar šią vasarą užbaigtoje aikštėje prie skulptūros „Širvinta“, šalia tvenkinio. Gražiai papuoštu naujuoju pėsčiųjų tiltu kiekvienas gali pereiti į kitą tvenkinio pusę, kur visą šventinį mėnesį veiks „Kalėdų namelis“.

Jame mažuosius lankytojus sutinka nykštukai ir elfai, kurie padeda parašyti laišką Kalėdų seneliui, iškirpti gražią snaigę ar nupiešti piešinį. Gruodžio 19 d. Kalėdų paštas baigs rinkti laiškus ir juos atiduos pačiam seneliui. Tačiau veiklos „Kalėdų namelyje“ tęsis iki pat Naujųjų metų. Jame bus sekamos kalėdinės pasakos, vyks edukacijos „Nupiešk savo Kalėdas“.

Šventinėmis šviesomis nušvis ir visas Širvintų rajonas – eglutės bus įžiebtos rajono miesteliuose, seniūnijų centruose. Vyks daugybė šventinių renginių.

Penktadienį Širvintų eglės įžiebimo šventėje vyksta mugė, kurioje galima įsigyti vietos bei iš visos Lietuvos atvykusių amatininkų, prekybininkų gaminių, kalėdinis koncertas ir, žinoma, šventę nuspalvino įspūdingi fejerverkai.

„Visą savaitę vyksta veiksmas. Žmonės stebi, diskutuoja, kaip gi atrodys mūsų eglė? Esu tikra, kad stebuklas, kurį visi kartu sukursime penktadienį, nustebins ir pradžiugins. Širvintos atvers duris pasakiškų Kalėdų nuotaikai. Kviečiu visus širvintiškius su šeimomis ir vaikais, svečius ir kaimynus kartu pasidžiaugti nuostabiu reginiu!“ – sako Širvintų r. savivaldybės merė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)