Šiemet eglės ir renginio vietą pakoregavo prasidėję Laisvės aikštės rekonstrukcijos darbai, todėl žaliaskarė įžiebta arčiau Aleksandro paminklo, Senvagėje. Paminėti šventinio laikotarpio pradžios susirinko būrys panevėžiečių. Šventinio laikotarpio pradžią ir pirmą Kalėdų eglės įžiebimą, gyventojai pasitiko džiaugsmingais šūksniais ir plojimai, įžiebiant eglę, griaudėjo fejerverkai.

Paklausyti koncerto ir susipažinti su šiųmete egle atėjusi Lino ir Augustės šeima vieningai sakė, kad eglė šiemet yra daug gražesnė nei pernai. Jiems pritarė ir Laimutė, kuri į šventę atėjo su anūke.

Tiesa, ne visiems eglutė pasirodė graži. Jaunuoliai Tadas ir Martynas sakė, kad tikėjosi šio to daugiau. Vaikinams taip pat nepatiko eglės vieta, renginys. Anot jų, šventės pradžioje trūko muzikos.

Panevėžio eglė 2019

Eglės įžiebimo šventės „Pakuždėk norą“ svečiai turėjo galimybę išgirsti šių metų Lietuvos atstovą „Eurovizijos“ konkurse Jurijų Veklenko ir į gimtąjį miestą su savo kūryba grįžusį Leon Somov.

Kaip žurnalistams sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Žibutė Gaivenienė, šios Kalėdos atsinaujinančiame Panevėžyje bus su inovacijų ženklu – mieste spindės moderni, šiuolaikiška eglė ir dekoracijos.

Panevėžio eglė 2019

„Viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų puošmenoms įrengti laimėjo bendrovė „Lumidėja“ ir ji stengiasi, kad šventė būtų išraiškinga, suteikianti vietos susikaupimui, nuotaikai ir dvasingumui išreikšti. Miestas papuoštas origami gervėmis, o japonų legendą liudija, kad žmogus, kuris išlanksto tūkstantį origami gervių, gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys. Tai laimės simbolis ir panevėžiečiai gali mintyse dėlioti savo norus, kurie gali ir išsipildyti“, – tikino pašnekovė.

Ž. Gaivenienė teigė, kad netradiciniai sprendiniai turėtų pabrėžti Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

Kalėdinė miesto puošyba kainavo 112,6 tūkst. eurų, o iš jų eglės dekoravimui atiteks 52,6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)