Klaipėda eglutės įžiebimo laukimu šurmuliuoja jau nuo vidurdienio. Turgaus gatvėje šventinė mugė pakvimpa skanėstais. Čia netrūksta pasmaguriauti užsukusių uostamiesčio gyventojų ir svečių.

Miesto pagrindinė eglė atkeliavo iš ilgus metus ją puoselėjusios šeimos kiemo. Eglutę miestui padovanoję sutuoktiniai Svetlana ir Igoris pasakojo, kad sidabrinę gražuolę puošė ir vaikai, ir anūkai, o dabar atėjo laikas jos grožiu pasidalyti su klaipėdiečiais ir miesto svečiais. Eglutę dovanojusi pora neslepia, kad su miestą per šventes šiais metais puošiančia egle atsisveikinti nebuvo labai lengva, tad būtent ši gražuolė prieš dešimtmetį juos suviliojo įsigyti namus, kuriuose pora gyvena iki šiol.
Klaipėdos eglutė

Vakarėjant, likus pusvalandžiui iki tradicinio eglutės įžiebimo, Karlskronos aikštėje įžiebiama „Maltiečių“ gerumo žvaigždė. Graži tradicija rengiama jau ne pirmus metus. Danės krantinėje iš žvakučių sudėliojamas Maltos ordino simbolis esantis – baltas aštuoniakampis kryžius, kuris simbolizuoja aštuonias dorybes.

Netrukus pasigirsta pirmieji kalėdinės pasakos žingsniai. Kalėdų senelis su palyda atneša žinią, kad stebuklingas Kalėdų laukimas Klaipėdoje nušvinta kartu su eglutės spindinčia skraiste.

Kalėdinė pasaka Klaipėdoje šeštadienio vakarą tik prasideda. Įspūdinga pasaka tęsis iki pat Trijų Karalių.

Gruodžio 1-ąją, sekmadienį, maltiečiai kviečia pasidalyti gerumu ir paragauti „Maltiečių sriubos“. Po savaitės, gruodžio 7-osis vakarą, į žiemiškas pramogas pakvies Atvira ledo čiuožykla, kur „Ledo pasaką“ kurs Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ auklėtiniai (dėl oro sąlygų renginys gali būti perkeltas į gruodžio 8 d., sekmadienį, 17 val.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)