Didieji miestai kalėdines eglutes dovanoja ne tik savo gyventojams, bet ir jomis tikisi pritraukti kuo daugiau kitų miestų lankytojų, kurie su svarbiausią metų šventę menančios eglutės nuotraukomis užtvindys socialinius tinklus.

Nustebinti savo gyventojus ir miesto svečius šiemet kaip reikiant pasistengė tiek Vilnius, tiek Kaunas.

Vilniaus kalėdinė eglutė

Iki paskutinių akimirkų Vilniaus miesto savivaldybė laikė paslaptyje ir daug nepasakojo, kaip šiemet atrodys sostinėje Kalėdų dvasią įprasminanti eglutė.

Sostinėje šeštadienio vakarą įžiebta eglutė yra 27 metrų aukščio, o aplinką ją vėl visu šventiniu laikotarpiu bus įsikūręs didelis miestelis.

„Tikimės, kad ir šiemet Vilniaus eglutė nustebins visus netikėta tema ir taps gražiausios Europos Kalėdų eglės rezidencija“, – vos kelios dienos prieš įžiebimo renginį portalui DELFI teigė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Neringa Kolkaitė.

Kauno kalėdinė eglutė

Kaunas šiemet nusprendė būti gamtai draugišku ir savo kalėdinę pažibą papuošė perdirbus praėjusių metų kalėdinę eglę puošusius plastiko šiaudelius. Jie pavirto kosminiais objektais.

Šiemet eglės grožiu vėl rūpinosi menininkė Jolanta Šmidtienė. Šiemet jau dešimtas kartais, kai Kauno Kalėdų eglė puošiama jos idėjomis ir rankomis. Menininkė pasakojo, kad pernai eglutės idėją jai padiktavo eglynai, pusnys ir varvekliai, o šiemet idėjos ją užplūdo dar kartą perskaičius „Mažąjį princą“.

„Ir pagalvojau, kad būtų labai smagu padaryti tokį įspūdį, kuris nenusakytų kažko labai konkretaus, o leistų žmogui mąstyti giliau. Kilo idėja pasitelkti spalvas ir sukurti eglę, kuri kalbėtų apie tai, ką gali suprasti taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip menininkas nori pasakyti“, – atviravo idėjos sumanytoja.

Idėja įgyvendinti J. Šmidtienė nusprendė kartu su menininke Aušra Kleizaite. Paruošti visus papuošimus užtruko tikrai ne mažai laiko.

Menininkės džiaugiasi, kad jų kūrinys ne tik padės mieste sukurti išskirtinę kalėdinę nuotaiką, bet kartu padės skleisti ekologijos idėją.

Primename, kad pernai metų balsavime Vilniaus eglutei teko nusilenkti prieš Kauno, kuri ir buvo skaitytojų išrinkta gražesne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1171)