Šeštadienio vakarą laikinojoje sostinėje sužibus miesto kalėdinei eglutei oficialiai mieste pradėtas žiemos švenčių maratonas. Spalvingoji eglė taps vienu iš populiariausių miesto gyventojų ir svečių lankytinu tašku.

Nemažai lankytojų Kaune sulaukė ir pernykštė Kalėdų eglė, tačiau kuri jums gražesnė?

Šių metų Kalėdų eglė

Kaip ir pernai, šiemet Kauno kalėdinės eglės idėja ir papuošimo idėja rūpinosi menininkė Jolanta Šmidtienė. Idėjos sumanytoja teigia, kad kosminių objektų tema jai kilo dar kartą perskaičius „Mažąjį princą“.

„Ir pagalvojau, kad būtų labai smagu padaryti tokį įspūdį, kuris nenusakytų kažko labai konkretaus, o leistų žmogui mąstyti giliau. Kilo idėja pasitelkti spalvas ir sukurti eglę, kuri kalbėtų apie tai, ką gali suprasti taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip menininkas nori pasakyti“, – teigė idėjos autorė J. Šmidtienė.

Kalėdiniai papuošimai šiemet pagaminti buvo panaudojus pernai metų kalėdinę eglę puošusius šiaudelius. Jie buvo išlydyti ir taip gauta plastiko plėvelė, kuri virto naujais eglės papuošimais.

Prie idėjos įgyvendinimo prisijungti buvo pakviesta ir menininkė Aušra Kleizaitė. Abi moterys džiaugiasi, kad šiemetinė idėja padeda skleisti ekologijos idėją.

Iš perdirbtų šiaudelių pagaminta plastiko plėvelė panaudojus specialią autorinę techniką pavirto įvairiaspalvėmis tūrinėmis detalėmis.

Praėjusių metų Kauno kalėdinė eglutė

Praėjusiais metais laikinosios sostinės eglutė taip pat sužavėjo ne vieną miesto lankytoją ir gyventoją. Iš viso pagaminti pernai metų gražuolę kainavo apie 80 tūkst. eurų.

Menininkė J. Šmidtienė yra prisipažinusi, kad pernai idėja papuošti eglutę jai gimė stebint sniego pusnis. Būtent jų imitacijos ir papuošė praėjusių metų miesto pagrindinę Kalėdų eglę.

Pusnių imitacijoms sukurti buvo naudojami skaidrūs plastikiniai šiaudeliai.

Būtent dėl jų ir buvo kilusi didžiausia nepasitenkinimo banga dėl Kauno kalėdinės eglutės. Gyventojai piktinosi, kad vis labiau visuomenei nerimaujant dėl ekologijos ir gamtos šiai eglutei sukurti buvo sunaudota 2–3 mln. naujų vienkartinių šiaudelių.

Nors ekologinių diskusijų dirbtinė eglė sukėlė nemažai, vis dėlto ji tikrai padovanojo įspūdingą vaizdą: permatomų šiaudelių kompozicija leido sudaryti įspūdį lyg eglė yra apsnigta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)